Somnul Poliției Locale a Sectorului 1 naște duhoare!

În Sectorul 1, oamenii, asociațiile de proprietari sunt mult mai receptivi la ideea de colectare selectivă a deșeurilor decât în alte zone ale Bucureștiului. Numai că apetitul pentru selectarea deșeurilor a facut ca „scormonitorii” să devină un fenomen cotidian. Este vorba despre acei întreprinzători foarte privați care, zi de zi, fie iarnă, fie vară, ridică recipientele de colectare selectivă de pe marile bulevarde, de pe Ion Mihalache și Calea Griviței, până pe Banu Manta și Magheru, și iau PET-urile, dozele de băuturi carbogazoase și sticlă, deja colectate selectiv.

deseuri„Scormonitorii” din Sectorul 1 s-au specializat, au devenit o breaslă aparte. Unii dintre ei s-au dotat cu cărucioare echipate cu saci mari de rafie, asemenea acelora în care se pune pământul la lucrările făcute de unele firme care au văzut prea multe filme despre Germania. Alții cară sacii de PET-uri cu autobuzul sau cu tramvaiul. Mai mult decât atât, „specialiștii în colectare selectivă” știu, spre exemplu, că miercurea se ridică deșeurile colectate selectiv, în timp ce lunea și vinerea este „zi de menajer”. Și au mai învățat că, lunea, după week-end, este una dintre zilele cele mai bune, fiindcă „recolta” de PET-uri și de sticlă este bogată, după ce toată lumea a băut apă minerală și bere.

colectare selectivaNumai că, după trecerea „scormonitorilor” rămâne mizeria din zona recipientelor de colectare selectivă. Iar, unde este mizerie, mai vin și alții și aruncă gunoi menajer sau deșeuri din construcții sau ce mai au prin casă. De ce fac așa, într-un sector în care gunoiul se ridică gratuit, n-am să înțeleg niciodată. Iar, acum, fiindcă a venit vara și este cald afară, când treci pe lângă acele „clopote” pentru colectarea selectivă a deșeurilor, care sunt amplasate pe marile bulevarde, te lovește o duhoare grea de gunoi aflat în fermentație și de urină stată la soare.

Singura necunoscută, în toată această epopee a „scormonitorilor” este activitatea sau, mai bine spus, inactivitatea Poliției Locale a Sectorului 1. Dacă eu i-am surprins, în numeroase rânduri, pe „scormonitori” în plin exercițiu al „atribuțiunilor” lor, se pare că nu același lucru îl pot face polițiștii locali…nfiindcă nu am văzut vreodată vreun echipaj al localilor de la Sectorul 1 deranjându-i de la treabă pe „scormonitori”!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.