Prescripțiile pentru bolnavii cronici au scăzut cu 20% în ultimele luni, conform datelor CNAS

Prescripțiile pentru bolnavii cronici au scăzut cu 20 la sută în ultimele trei luni, conform datelor Casei Naționale de Asigurări de Sănătate.

Președintele Alianței Pacienților cu Afecțiuni Cronice, Cezar Irimia, atenționează că sunt situații în care pacienții înscriși în programele naționale nu și-au mai primit tratamentul, iar alți bolnavi diagnosticați, în ultimele luni, nu au mai fost incluși în programele naționale.
Reprezentanții asociațiilor de pacienți susțin că aceste lucruri se întâmplă din cauza faptului că medicilor le este teamă că statul le va imputa costul tratamentelor prescrise.
Cezar Irimia precizează că actualele protocoale nu dau autonomie medicului prescriptor.

Asociația Pacienților cu Afecțiuni Cronice a lansat astăzi proiectul care are la bază crearea unei aplicații numită „Ati fost tratați corect?” prin care pacienții din România sunt îndemnați să trimită către APCR detalii despre cum au fost tratați în unitățile medicale, prin intermediul unor „infochioscuri” amplasate în spitale. Scopul proiectului este de a realiza o hartă a excelenței medicale din România și de a contribui la îmbunătățirea sistemului de sănătate din România.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.