Întorși în „August” din nou

Dacă ar fi să definesc The Motans într-un singur cuvânt m-aș opri la „poet”. Pentru că Denis folosește elementele de prozodie într-un anume fel neîntâlnit prin muzica de pe la noi, iar despre figurile de stil din mesajele sale nici că mai vorbesc. Culmea este că nu se consideră nici poet și nici muzician. „Un om”…

03. The Motans la Bucuresti FM - 06.06.2017 - Foto. Alexandru DoleaOmul de la The Motans, Denis Roabeș, a venit în această dimineață în studioul București FM. De fapt, a revenit! Și abia așteptam să revină în matinalul nostru pentru că cea mai recentă piesă a sa, „August”, m-a atins. Adânc! Și într-atât de tare că la prima audiție de dinaintea lansării am pus mâna pe ceva de scris și am scrijelit repede pe o coală albă: „Fetelor, făceți-l pe Denis să sufere. Suferă frumos! Ca Marilyn Monroe!”. Firește, acest lucru nu trebuie luat ad litteram, însă dacă reușește să desprindă din viață lucruri pe care de regulă le ținem „sub cheie” în străfundurile noastre și din intensitatea unor zbuciumuri sufletești să „nască” versuri fără termen de valabilitate atunci chiar că zbucium îi doresc, însă din cele constructive.

05. The Motans la Bucuresti FM - 06.06.2017 - Foto. Alexandru DoleaNe-am bucurat să-l avem din nou la microfonul București FM. Pentru că este un om frumos. Cu un trecut interesant, plin de povești interesante. Și chiar dacă „August” este o piesă de dragoste, fără „Adio”, perspectiva trăirilor sale este diferită. Despre asta aș avea ce discuta cu cei care aseamănă acest proiect, și pe mai toți artiștii ce au venit de dincolo de Prut, cu Carlas Dreams. Un numitor comun poate că există, dar acesta provine din modul de a simți lucrurile al oamenilor ce-și au rădăcinile în același spațiu geografic nicidecum dintr-o multiplicare voită a unei rețete de succes. Iar la o analiză atentă a mesajelor versificate îmi veți da dreptate.

04. The Motans la Bucuresti FM - 06.06.2017 - Foto. Alexandru DoleaCe am discutat cu Denis vedeți în înregistrarea video de mai jos, n-are sens să vă mai povestesc. Vă spun doar că „August” este ceva aparte. Și fie că sunteți de acord sau nu cu asta, aștept un feedback de la voi, sub formă de comentariu. Și vă mai spun că ne bucurăm că The Motans au succes, că publicul reacționează pozitiv la proiect, că există deja fani și oameni care așteaptă cu viu interes următoarele concerte și piese prin care să cunoască adâncimile sufletului unui om care nu se consideră nici poet și nici muzician… Miau!

Vezi AICI arhiva emisiunii ”Bună dimineața, București”
Credit Foto: Alexandru Dolea

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.