Incident între șoferi români și polițiști, în Belgia

Patronul unei societăți române de transport a sesizat ambasada țării noastre în Belgia, după ce poliția belgiană a amendat mai multi șoferi de tir.

În urma acestei sesizări, reprezentanții misiunii diplomatice au întreprins demersuri pe lângă autoritățile locale, în vederea obținerii unor informații suplimentare cu privire la situația în care se află cetățenii români.

Conform legislației belgiene, străinii care nu au rezidență în Belgia și care primesc o amendă pe teritoriul acestui stat sunt obligați să o plătească pe loc, iar autovehiculul rămâne imobilizat până la confirmarea plății.

Trei cetățeni români au fost reținuți pentru tulburarea liniștii publice, dar au fost eliberați ulterior.

O parte din cetățenii români vizați au achitat amenzile primite și astfel și-au putut continua drumul, urmând ca și ceilalți să achite sancțiunile în cursul zilei de astăzi, a anunțat Ministerul Afacerilor Externe.

Instituția precizează că misiunea diplomatică menține legătura cu cetățenii români care încă nu au părăsit teritoriul belgian, până la rezolvarea situației.

Potrivit unor informații, ieri a avut loc un incident între autoritățile locale și peste 200 de șoferi români de TIR, transmite Agerpres.

Sursa foto: glsa.ro

Lasă un răspuns