Cele mai interesante evenimente de astăzi, 6 iunie, din Bucureşti

CINEMA

* Două proiecţii mai speciale au loc astăzi la Cinemateca Eforie:

– de la ora 17:30 este proiectat, la cererea spectatorilor, westernul „Johnny Guitar”, adaptare după un roman de Roy Chanslor regizată în 1954 de Nicholas Ray, cu: Sterling Hayden, Joan Crawford, Ben Cooper, Scott Brady, Ernest Borgnine, John Carradine;

– de la ora 20:00 este prezentată, în ciclul „Istoria filmului universal în capodopere”, drama „Un tramvai numit dorinţă”, adaptare după piesa de teatru omonimă a lui Tennessee Williams regizată în 1951 de Elia Kazan, având în distribuţie pe: Vivien Leigh, Marlon Brando, Kim Hunter, Karl Malden.

* La Grădina cu filme a Creart, de la ora 21 este proiectată drama romantică „Marele Gatsby”, ecranizare a romanului omonim scris de F. Scott Fitzgerald realizată de Baz Luhrmann care îmbină vizualul, sunetul şi povestea în 3D, oglindind epoca petrecerilor din perioada jazz-ului descrisă de scriitor într-o manieră relevantă zilelor noastre, Leonardo DiCaprio jucând rolul titular iar Tobey Maguire pe cel al autorului.

* Festivalul Filmelor Româneşti de la Promenada Mall se încheie astăzi cu proiecţia, de la ora 21:00, a comediei dramatice „Acasă la tata” în regia lui Andrei Cohn, cu: Alexandru Papadopol, Ioana Flora, Andi Vasluianu.

SPECTACOLE

* În cadrul expoziţiei de vestimentaţie „În Fire” a artistei Victoria Zidaru din Sala Acvariu a Muzeului Naţional al Ţăranului Român Momo Sanno şi Galea Bobeicu susţin, de la ora 18:00, un performance intitulat „Urzeală în doi”. Bucureşti Fm este partener media al evenimentului.

* Coregraful Yuval Pick, de la Centre chorégraphique national de Rillieux-la-Pape (Franţa), prezintă, de la ora 19:00 la sediul ArCuB din Hanul Gabroveni, spectacolul „Hydre”, ce-şi propune să exploreze şi să pună în valoare spaţii sau monumente patrimoniale, în cadrul celei de-a X-a ediţii a programului „FranceDanse Orient-Express”, iniţiat de Institutul Francez din Paris şi derulat în 13 ţări din Europa de Est şi Sud-Est, printre care şi România.

MUZICĂ

* Stagiunea de marţi seara a programat azi, de la ora 19:00, la sala mică a Ateneului Român, recitalul susţinut de pianista Maria Diana Petrache care interpretează: Pavană şi Bourrée din Suita nr. 2, în Re major de George Enescu; Sonata nr. 30, în mi major de Ludwig van Beethoven, Preludiu şi Fugă în Do diez major de J. S. Bach şi Variaţiuni şi Fugă pe o temă de Händel de Johannes Brahms.

* Tot de la ora 19:00, Institutul Balassi al Ungariei vă invită la un nou recital din cadrul programului „Tineri muzicieni lansaţi la Centrul de Cultură Arcuş” susţinut de Catinca Nistor şi Ioana Movileanu, eleve ale Şcolii gimnaziale de arte Iosif Sava din Bucureşti care interpretează bijuterii muzicale din literatura pentru pian şi violoncel.

* Trupa Baba Dochia dă un concert în Control Club, începând cu ora 21:00.

ATELIER

* Până pe 9 iunie, între orele 10:00-12:00 şi 13:00-15:00, copiii cu vârste între 6 şi 15 ani pot descoperi tainele olăritului preistoric, în cadrul atelierului de modelaj în lut susţinut la Muzeul „George Severeanu”, din  Str. Henri Coandă nr. 26, de Vasile Opriş şi Marius Blasko, muzeografi în cadrul Secţiei de Arheologie a Muzeului Municipiului Bucureşti.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.