Sărbătoarea copiilor continuă în București

În Parcul Herăstrău și la Muzeul Satului, până 4 iunie, va avea loc Festivalul Opera Copiilor. Evenimentele se vor desfășura după următorul program:

4 IUNIE

11:00 “Petrică și Lupul” (basm simfonic) Scena Mare (Parcul Herăstrău) + 3 ani
10:00 și 16:00 “Punguța cu Doi Bani” (musical) Gospodăria Moișeni (Muzeul Satului) + 3 ani
11:30-15:30 TREASURE HUNT Muzeul Satului + 7 ani
14:00 “Viața lui Mozart” (poveste simfonică) Scena Mare
(Parcul Herăstrău) + 7 ani
17:00 “Eliza, Micuța Florăreasă” (balet) Scena Mare (Parcul Herăstrău) + 3 ani
12:00-19:00 TURUL OCC Aleea Michael Jackson (Parcul Herăstrău) + 5 ani
12:00-20:00 Cantus Mundi & Simfonia Mundi Scena Mică (Parcul Herăstrău) + 5 ani
12:00 și 15:30 Scurtmetraje din seria “Ce mă face fericit”
Ziua Copilului 1 iunie 2017 915:45 și 17:00 Ateliere din materiale reciclate Cort Cinema OCC
(Parcul Herăstrău) + 3 ani
18:00 Scurtmetraje pentru copii
12:00-20:00 Face Painting Foișorul Mare (Parcul Herăstrău) + 3 ani
12:00-20:00 Photo Point Foișorul Mic (Parcul Herăstrău) + 3 ani
12:00-20:00 Jocurile OCC + Puzzle Point
Ateliere pentru Copii și Părinți Cort Activități (Parcul Herăstrău) + 5 ani

București FM îi așteaptă pe cei mici cu jocuri și surprize la Roata Mare din Parcul Herăstrău.

Tot în Herăstrău, Teatrul Masca aduce 15 statui vivante complexe, costume și decoruri 02. Festivalul International de Statui Vivanteinedite și povesti aparte, pline de sensibilitate.
La ediția din acest an a Festivalului Internațional de Statui Vivante participă artiști din Austria, Olanda și China.

Noutatea absolută a evenimentului o reprezintă un grup de șase actori chinezi care vor da viață personajelor lui Caragiale din „O noapte furtunoasă”.

Intrarea publicului la festival este liberă.

Spectacole de teatru și concerte pentru copii în Parcul Bazilescu

Astăzi vor fi prezentate, printre altele, spectacolul de teatru muzical “Departe de casă” (Actring Dream Academy) și spectacolele de teatru “Degețica” și “Magia Copilăriei” (Teatrul Excelsior).

De asemenea, va fi prezentat și un spectacol de ventrilocie intitulat “Bunicuța Julieta” (Crina Zvobodă).

În plus, vor avea loc concerte susținute de Mihai Constantinescu, Fidas și Emilia Mușală, dar vor fi proiectate si filmele “Dumbrava minunată”, în regia lui Gheorghe Naghi, “Maria Mirabela”, regia Ion Popescu-Gopo si „Bădăranii”, regia Gheorghe Naghi, Sică Alexandrescu.

Calea Victoriei redevine pietonală!

Astăzi, între orele 10:00 – 21:00, bucureștenii sunt invitați să participe la cea de-a doua ediție a evenimentului „La pas pe Calea Victoriei”, prin care una din cele mai frumoase artere ale Bucureștiului este transformată în zona pietonală. Mai exact, locuitorii Capitalei se vor putea bucura de un traseu animat de o serie de activități recreative, pe segmentul cuprins între Piața Victoriei și Strada George Enescu.

31. La pas pe Calea VictorieiLuând la pas una dintre cele mai frumoase străzi din Capitală, bucureștenii vor descoperi artiști stradali, mimi, arlechini, animatori pe picioroange, păpuși uriașe, muzicieni, portretiști, caricaturiști, dar și o serie de manifestări artistice menite să însuflețească orașul: lansări cu baloane de săpun, studiouri foto mobile sau concerte ale unor grupuri vocale și instrumentale.

Activități pentru cei mici
Noutatea acestei ediții este dată de jocurile copilăriei de altădată. Calea Victoriei va deveni astfel un imens teren de joacă, dedicat Zilei Copilului. Nu vor lipsi de la această ediție nici atelierele de creație, precum „Atelierul de tobe”, „Atelierul muzical și cântecele copilăriei”, „Atelier de realizat mașinute din lemn”, „Atelier de realizat păpuși din material textil”, „Atelier de hârtie”, „Copacul cu dorințe” și colțul de picturi pe față.
Întregul traseu va fi animat de spectacole de teatru pentru copii: „Frumoasa și Bestia”, „Mica Sirena”,„Cartierul poveștilor” – prezentat de Teatrul „Ion Creangă”, „Capra cu trei iezi” și „Motanul Încălțat” – prezentate de Teatrul „Țăndărică”.

Pe tot parcursul segmentului pietonal, bucureștenii vor putea admira expoziția de panouri „La pas pe Calea Victoriei”, care va aduce în prim-plan istoria și parfumul Bucureștiului de altădată.
Pietonii vor fi întâmpinați și cu tonete cu produse handmade, accesorii, ceramică, porturi populare, fotografii cu vechiul București, miniaturi pictate, obiecte din piele etc.

Intrarea la toate evenimentele organizate de Municipalitate este liberă.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.