Baywatch – sufletul şi trupurile plajei

Avem doar două premiere, ambele foarte potrivite cu perioada de mini-vacanţă în care ne aflăm. Mai ales „Baywatch”, care este prima comedie subţirică de vară a sezonului început timpuriu de la 1 iunie, cu ceva acţiune, dar mai ales încărcată de trupuri dezbrăcate, majoritatea arătând foarte bine, cu sau fără operaţii estetice. Dar şi cu destul umor fără perdea, poantele legate de sex fiind majoritare. Că doar regizor este Seth Gordon, care a mai semnat comedii precum „Şefi de coşmar” sau „Hoaţa de identitate”. De aceea nici filmul de acum nu este recomandat copiilor sub 15 ani, care nu ar avea prea multe lucruri bune de învăţat, afară de dedicaţia salvamarilor şi ideea că lucru în echipă e cea mai eficientă cale de aţi împlini misiunea oficială, dar şi altele de protejare a golfului de smarald în care aceştia îşi desfăşoară activitatea.

Este de mirare cum un scenariu scris de nu mai puţin de 11 co-autori reuşeşte să fie cât de cât unitar, mulţimea de gag-uri şi acţiuni înşiruindu-se pe firul principal al poveştii. Dwayne Johnson îl interpretează pe Mitch Buchannon, liderul echipei de salvamari din Emerald Bay, care trebuie să-l accepte în echipă pe imprevizibilul, incontrolabilul şi egocentricul Brody, un înotător dublu medaliat cu aur la Jocurile Olimpice întrupat de Zac Efron, dar care a avut, poate ca scuză, o copilărie nefericită petrecută alături de asistenţi parentali. Echipa lui Mitch descoperă că golful a devenit scena unui eficient trafic de droguri încurajat şi de corupţia autorităţilor locale, iar stârpirea lui şi a celei care-l conduce, cruda Victoria Leeds jucată de diva sexy Priyanka Chopra, va deveni o nouă provocare pentru salvamari care au o concurenţă neloială în încrezutul şi destul de prostuţul poliţist local.

Comedia e încărcată aproape până la refuz de glumiţe, porecle şi confruntări de multe neamuri între Mitch şi Matty. Ca parte a comicului se adaugă personajul fraierului îndrăgostit, Ronnie, unul din cei trei recruţi noi interpretat de Jon Bass cam în stilul lui Jonah Hill, al treilea recrut fiind Summer, întrupată de Alexandra Daddario, pe care o îndrăgeşte Matty. Îndrăgostit lulea de C.J., membră veche a echipei de salvamari jucată de Kelly Rohrbach, Ronnie tot dă probe să i se alăture. Şi chiar reuşeşte prin perseverenţă, cu toată naivitatea şi gafele sale care, pe de-o parte te fac să-i plângi de milă, pe de alta îţi stârnesc un râs cam răutăcios.

Comedia „Baywatch”, ce rulează la Glendale Studio şi toate cinematografele de mall, nu se ia în serios ca film, ajungând chiar la o uşoară autoironie, aşa cum ironizează şi celebrul serial omonim de care a fost inspirată. De exemplu: filmarea în ralenti a fetelor când aleargă fluturându-şi părul. De altfel, nostalgicii după serial se vor întâlnii cu actorii principali de acolo, David Hasselhoff şi Pamela Anderson care au scurte apariţii în această nouă producţie, ce se încheie cu focuri de artificii şi a cărei coloană sonoră e plină de cântece antrenante pe care s-ar putea să le recunoaşteţi cu uşurinţă. Şi poate vă inspiră să fredonaţi şi acel câtecel de drumeţie despre lipsa de griji dacă vine ploaia întrucât aveţi umbrela … acasă. Aşa cum salvamarii din film v-ar putea fi de folos în această mini-vacanţă la Marea Neagră, în locul celor lipsă de pe litoralul românesc.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.