FOTO: Bucuresti, orasul oamenilor

In sfarsit, dupa nenumarate discursuri despre cum Bucurestiul trebuie redat oamenilor, Municipalitatea a avut curajul de a face un pas important spre normalitate prin evenimentul numit „La Pas pe Calea Victoriei”, care se desfasoara astazi si maine intre orele 10:00 si 21:00.

15. La pas pe Calea VictorieiAstfel, Calea Victoriei, de la Piata Victoriei si pana la intersectia cu strada George Enescu, este inchisa traficului rutier. In schimb, este deschisa pietonilor, oamenilor, indiferent ca vorbim despre bucurestenii care nu au plecat la mare sau la munte, cu ocazia minivacantei de Rusalii, fie ca este vorba despre turistii straini, care doresc sa vada centrul Capitalei. Ei bine, atat unii, cat si ceilalti au ce vedea. Pe langa arhitectura arterei reprezentative a orasului, cei care se plimba „la pas pe Calea Victoriei” se pot intalni cu personaje imbracate in costume de epoca, de la ofiteri si soldati, pana la domni si domnisoare sau mimi si acrobati pe picioroange, de la inceputurile secolului al XX-lea. Copiii se pot amuza cu jocuri ale perioadelor trecute, de la sotron sau elasticul, pana la X si 0.

Cei care doresc sa afle mai multe despre viata Bucurestiului de odinioara au la dispozitie planse cu fotografii ale orasului si ale unor personalitati care au marcat istoria bucuresteana si a tarii intregi.

Pentru aceia interesati de suveniruri, tarabele instalate pe Calea Victoriei ofera o gama 08. La pas pe Calea Victorieivariata de optiuni, de la ceramica, articole din piele, bijuterii si gablonturi, pana la picturi.

In fine, spre capatul dinspre strada George Enescu, sunt masinile si rulotele de epoca cu inghetata, cafea, mancare si tot felul de alte bunatati.

Asadar, mai aveti inca timp pentru o plimbare extrem de placuta prin centrul Bucurestiului, pe cea mai cunoscuta si mai incarcata de istorie artera a orasului. Veti descoperi, poate, o farama din farmecul de odinioara al orasului, o amintire a lucrurilor frumoase a acelui „savoir de vivre” de pe vremurile bunicilor si strabunicilor nostri.
Bonjour, mon cher …

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.