Putin – scutul antiracheta incurajeaza o noua cursa a inarmarilor

5 mii de militari din 11 tari membre NATO participa zilele acestea la cel mai mare exercitiu militar din Romania.
Seful Fortelor Terestre, general maior Marius Harabagiu spune ca asistam la un moment istoric iar exercitiul demonstreaza capacitatea si viteza de reactie a Aliantei de a preveni amenintarile cu care se confrunta.
Totodata exercitiul este foarte important pentru Romania pentru ca noi, ca natiune, demonstram astazi capacitate, vointa si determinare de a executa o operatie tipic militara, adauga Harabagiu.
Si directorul operatiunii Noble Jump 2017, general maior Ian Cave considera ca exercitiul este foarte important pentru ca demonstreaza forta de raspuns si capacitatea de reactie. Mesajul la adresa cetatenilor romani este acela ca nu sunt singuri, sunt in cea mai puternica alianta militara, afirma Ian Cave.
Pana pe 16 iunie, toate fortele aliate vor desfasura exercitii de lupta in poligonul Cincu de la Brasov.
Pe de alta parte Rusia critica extinderea NATO catre granitele sale si amplasarea elementelor scutului antiracheta in tarile est-europene.
Presedintele Vladimir Putin sustine ca lansarea bazelor si infrastructurii militare NATO spre granitele Rusiei, cresterea contigentelor si scutul american antiracheta reprezinta o sfidare la care Rusia nu va asista lipsita de vointa.
Se construiesc elemente ale sistemelor de aparare antiracheta, ceea ce pe noi ne ingrijoreaza foarte mult, a afirmat Putin la forumul economic de la Sankt Petersburg, noi spunem asta permanent, de 1o ani, asta distruge echilibrul strategic in lume, apreciaza liderul de la Kremlin.
Vladimir Putin aminteste ca Moscova a calificat mereu ca inselatorie argumentul conform caruia scutul antiracheta este indreptat împotriva Iranului, fapt dovedit si de continuarea constructiei scutului dupa semnarea acordului nuclear cu Teheranul.

foto: news bv

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.