Surprize si distractie pentru copii, de 1 iunie

Bucurestiul devine zilele acestea Orasul Copiilor. Ziua de 1 iunie da startul unui weekend prelungit de distractie pentru prichindei.

Spectacole cu artisti indragiti, personaje din lumea Disney, karaoke, dans, parada cu biciclete sau filme gratis, sunt doar cateva din surprizele ce ii asteapta pe cei mici.

Parada Micilor Biciclisti

Un eveniment de neratat este “Parada Micilor Biciclisti”. Acesta combina utilul cu placutul: cei mici vor invata cateva reguli de baza, ce trebuie respectate in timpul deplasarii cu bicicleta, cum sa se deplaseze pe doua roti printre obstacole si, evident, cea mai atragatoare activitate, pedalarea in grup.

Acest eveniment va avea loc astazi in parcarea Salii Polivalente, incepand cu ora 10:00.
Intrarea este libera, iar copiii trebuie insotiti de un adult.

Spectacole de teatru si concerte pentru copii in Parcul Bazilescu

De astazi pana pe 4 iunie vor fi prezentate, printre altele, spectacolul de teatru muzical “Departe de casa” (Actring Dream Academy) si spectacolele de teatru “Degetica” si “Magia Copilariei” (Teatrul Excelsior).

De asemenea, va fi prezentat si un spectacol de ventrilocie intitulat “Bunicuta Julieta” (Crina Zvoboda).

In plus, vor avea loc concerte sustinute de Mihai Constantinescu, Fidas si Emilia Musala, dar vor fi proiectate si filmele “Dumbrava minunata”, in regia lui Gheorghe Naghi, “Maria Mirabela”, regia Ion Popescu-Gopo si „Badaranii”, regia Gheorghe Naghi, Sica Alexandrescu.

Pe 1 iunie, intram impreuna in Lumea Copiilor si populam Oraselul cu fete fericite!

Spectacole, întreceri sportive, concursuri haioase, tombole, surprize delicioase, concerte cu Antonia, Andreea Banică, Horia Brenciu, Stefan Banica – prezentate de Bucuresti FM prin Razvan Petre!
Startul: joi, 1 iunie, de la 10:00 cu Parada Micilor Biciclisti!

Intre 1 si 4 iunie, Bucuresti FM si Primaria sectorului 4 te invita in Lumea Copiilor si in Oraselul Copiilor!
Parteneri: Feel and Dance, Sport Arena Streetball si Adevaratii Veloprieteni!
Vino si distreaza-te impreuna cu piticul tau! Pentru ca de Ziua Copilului cel mai frumos cadou esti tu!

Primaria Municipiului Bucuresti, prin ARCUB, sarbatoreste Ziua Internationala a Copilului in parcurile din Capitala

cismigiul-copiilor-2017Cismigiul Copiilor”, ajuns la a XVI-a editie, se va desfasura intre orele 11.00 si 21.00.
Pe scena din centrul Parcului Cismigiu vor avea loc reprezentatii de dans, recitaluri corale si concerte, printre artisti numarându-se: grupul DoReMi, corul de copii Allegretto, Corul de copii Radio, grupul vocal Melodia, dansatorii de la scoala Show Dance Art si grupul vocal Sunetul Muzicii.

Ziua se va încheia cu trei dintre cele mai in voga nume ale momentului in muzica romsneasca: formatia The Motans, precum si solistele Alina Eremia si Nicole Cherry.

Tot in Cismigiu, La Cetate, marionetele si actorii independenti vor pregati spectacole de teatru, reprize de dans si jocuri antrenante.
Printre reprezentatii se va numara spectacolul “Rapunzel”, pus in scena de asociatia Creas, care transpune in teatru de papusi cunoscutul basm al fratilor Grimm.
“Ursul pacalit de vulpe” va prinde viata datorita artistilor din trupa de teatru Mirciolino, iar concertul muzical pop-rock al marionetelor companiei de teatru Pur Anima promite sa amuze întreaga asistenta.
Vor mai fi prezente compania de teatru Interactiv si trupele de teatru Muschetarii si MagicArt.

Pe aleile parcului, copiii vor putea participa la ateliere de origami, actorie, pictura, fun science, reciclare creativa, papusi de mana, percutie, tobe africane sau pantomima.

Maestrii de la Cortul Magic” vor incanta publicul curios cu numerele lor captivante.
Vor evolua, incepand cu ora 15.00, nume cunoscute precum Teo Magic Show, Stefania Banica, Emil Dragan sau Magi Tot.

Celebrul iluzionist Rothini va incheia seara de magie cu trucurile sale, ce tin asistenta cu sufletul la gura.

Cei mai talentati dintre micutii melomani vor putea participa la sesiuni de karaoke, organizate la intrarea principala în parc.

Dupa o repriza sanatoasa de amuzament, alaturi de caricaturistii si portretistii de pe Podul Artelor, micutii invitati la eveniment isi vor exersa talentul artistic pe Aleea Desenului.
Corabia Piratilor este locul de unde copiii vor pleca acasa cu figurinele din baloane modelabile, iar jocurile gonflabile din Pajistea Jocurilor asteapta doar sa fie descoperite.
Ferma Animalelor ii va transpune pe toti copiii in lumea de poveste al vacantelor la bunici, in timp ce pasionatii de face painting si instantanee foto se vor reuni la Foisor.

In acest an, in premiera, evenimentului i se va alatura Caravana Gasca Zurli.

Caravana va porni din Piata Universitatii (din fata TNB) la ora 10.00, camionul multicolor urmand sa opreasca pentru reprezentatii in toate sectoarele Capitalei:
– Parcul Floreasca, ora 10.30 (Bdul Mircea Eliade)
– Parcul National, ora 11.40 (Strada Maior Ion Coravu)
– Parcul IOR, ora 12.50 (Strada Lotrioara)
– Parcul Carol, ora 14.00 (Piata Libertatii)
– Parcul Sebastian, ora 15.10 (Strada Motoc)
– Parcul Crangasi, ora 16.20 (Calea Crangasi)

In Parcul Herastrau si la Muzeul Satului, intre 1 si 4 iunie, va avea loc Festivalul Opera Copiilor. Evenimentele se vor desfasura dupa urmatorul program:

1 IUNIE

11:00 Deschiderea Festivalului: Spectacolul Atelierelor “Micul Artist” Scena Mare (Parcul Herastrau) + 3 ani
12:00 Picnicul Copiilor Pajistea Rapciuni (Muzeul Satului) + 5 ani
14:00 “Salonul de Percutie” (spectacol interactiv) Scena Mare
(Parcul Herastrau) + 3 ani
17:00 “Nino Arlechino” (opera) Scena Mare (Parcul Herastrau) + 7 ani
12:00-19:00 TURUL OCC Aleea Michael Jackson (Parcul Herastrau) + 5 ani
12:00-20:00 Cantus Mundi & Simfonia Mundi Scena Mica
(Parcul Herastrau) + 5 ani
09:30-17:30 Concursul “EuRo Dance” Palatul Na?ional
al Copiilor + 3 ani
12:00 si 15:30 Scurtmetraje din seria “Ce ma face fericit”
15:45 si 17:00 Ateliere din materiale reciclate Cort Cinema OCC + 3 ani
18:00 FILM: “Ploddy, masina de politie la datorie” (Parcul Herastrau)
12:00-20:00 Face Painting Foisorul Mare (Parcul Herastrau) + 3 ani
12:00-20:00 Photo Point Foisorul Mic (Parcul Herastrau) + 3 ani
12:00-20:00 Jocurile OCC + Puzzle Point
Ateliere pentru Copii si Parinti Cort Activitati (Parcul Herastrau) + 5 ani

Muzeul National de Istorie Naturala „Grigore Antipa” si Uninvented Kids ii invita pe copii de ziua lor la o intalnire – surpriza cu Dodi si Roni, joi 1 iunie 2017 de la ora 11.00, la sediul din Sos Kiseleff nr. 1!

Neinfricatii exporatori care strabat lumea-n lung si-n lat studiind flora si fauna Planetei, vor face echipa cu Andreea Draghici, o tanara cercetatoare a Muzeului.

In prima parte a intalnirii, Dodi si Roni le vor face cunostinta copiilor cu cativa pui dragalasi de mamifere: ursul panda, lenesul cu trei degete, soarecele tepos, precum si cu un invitat surpriza, iar Andreea le va explica micutilor in ce mod au grija mamele de puii lor si cum este creata legatura afectiva dintre mama si pui.
In a doua parte a evenimentului va propunem o serie de jocuri si ghicitori realizate sub forma teatrului de umbre, la care copiii vor fi pe rand spectatori si protagonisti. Artistii Companiei Uninvented Kids au pregatit, ca de obicei, o mica surpriza tuturor celor care vor fi inspirati de momentele artistice si vor dori sa-si faca acasa propriul teatru de umbre!
Ziua Copilului 1 iunie 2017 10Se anunta o zi de exceptie, asadar va asteptam la muzeu, sa petrecem impreuna o ora de neuitat la conferinta intitulata: „Puiuti poznasi si mamici grijulii”.
La intalnire sunt invitati copiii cu varste cuprinse intre 4 si 9 ani. Participarea la acest eveniment este GRATUITA, iar inscrierile se pot face pe adresa de e-mail info@antipa.ro, in limita a 60 de locuri.

Cismigiul Copiilor, organizat prin Arcub, va transforma si in acest an aleile parcului Cismigiu intr-un spatiu al distractiei, cu provocari creative si ore intregi de amuzament. Cei mici sunt asteptati cu spectacole de dans, concerte sustinute de corurile de copii, jocuri, piese de teatru si reprize de face painting. Evenimentul va avea loc joi, 1 iunie, intre orele 11:00 si 21:00.

Spectacole de dans si concerte

Pe scena din Parcul Cismigiu vor urca grupul DoReMi, cu un spectacol de dans si momente artistice vocale, Corul de copii Allegretto, Grupul vocal Melodia, dansatorii de la scoala Show Dance Art si grupul vocal Sunetul Muzicii. Ziua de distractie se va incheia cu trei dintre cele mai in voga nume ale momentului in muzica romaneasca: Alina Eremia si Nicole Cherry si Formatia The Motans.

Teatru, dans si jocuri „la Cetate”

Marionetele si actorii independeti le dau intalnire tuturor copiilor „La Cetate”, cu spectacole de teatru, reprize de dans si jocuri antrenante.
Vor fi puse in scena spectacolele “Rapunzel” si “Ursul pacalit de vulpe” iar Trupa de teatru Muschetarii va spune povestea lui Pinocchio si a aventurilor care l-au facut iubit in lumea intreaga. Trupa de teatru MagicArt aduce in Cismigiu broscutele Georgica si Matilda, intr-un spectacol despre proverbe siintelepciunea populara. De asemenea, marionetele companiei de teatru Pur Anima vor sustine concertul muzical pop-rock, iar Compania de Teatru Interactiv le va prezenta celor mici lumea fascinanta a creaturilor marine.

Ateliere pentru copii, Cortul Magic, Ferma Animalelor, face painting si karaoke

In cadrul evenimentului, cei mici vor avea ocazia de a-si exersa abilitatile si de a invata lucruri noi. Pe aleile parcului vor descoperi ateliere precum cele de origami, arta actorului, pictura, fun science, reciclare creativa si papusi de mana, percutie, tobe africane, precum si atelierul de pantomima.

Maestrii de la Cortul Magic vor incanta publicul curios cu numerele lor captivante. Vor evolua, incepand cu ora 15:00, nume cunoscute precum Teo Magic Show, Stefania Banica, Emil Dragan sau Magi Tot. Celebrul iluzionist Rothini va incheia seara de magie cu trucurile sale specifice.

Tot in Parcul Cismigiu, micutii bucuresteni isi vor exersa talentul artistic pe Aleea Desenului, iar de laCorabia Piratilor vor pleca cu figurinele din baloane modelabile. Jocurile gonflabile din Pajistea Jocurilor si caricaturistii si portretistii de pe Podul Artelor vor completa atmosfera de sarbatoare.

Ferma Animalelor ii va transpune pe micii bucuresteni in lumea de poveste a vacantelor la bunici, in timp ce pasionatii de face painting si instantanee foto se vor reuni la Foisor. Cei mai talentati dintre micutii melomani vor putea participa la sesiuni de karaoke, organizate la intrarea principala in parc.

 

De Ziua copilului, Orchestra Nationala Radio le propune copiilor, parintilor si bunicilor un concert-surpriza la Sala Radio, cu intrare libera.

1 iunie 2017 ziua copilului scena deschisa sala radio orchestra nationala radioJoi, 1 iunie, de la ora 11:00, sala de concerte va deveni o scena deschisa, un spatiu al dialogului jucaus intre muzicieni si micii spectatori.
Dirijorul Cristian Orosanu va fi maestru de ceremonii de la pupitrul dirijoral, iar Orchestra Nationala Radio va interpreta partituri celebre, legate tematic de magia copilariei.
Din program: Uvertura operei Wilhelm Tell, de G. Rossini, selectiuni din Peer Gynt, de E. Grieg, fragmente din Spargatorul de nuci, de P. I. Ceaikovski, dar si fragmente din Aladdin de C. Nielsen, selectiuni din Simfonia nr. 60 în do major si Il distratto, de J. Haydn, din Simfonia nr. 40 in sol minor de Mozart si Marsul nuptial din Visul unei nopti de vara de F. Mendelssohn.

Noutatea absoluta a concertului dedicat de Orchestra Nationala Radio Zilei Internationale a Copilului este latura sa neconventionala si interactiva: micii spectatori vor putea sa urce pe scena alaturi de muzicieni, din dorinta orchestrei de a oferi copiilor bucuria contactului prietenos si natural cu universul muzicii.

Si in sectorul 6 sarbatorim Ziua Copilului!

Peste 400 de prichindei vor sarbatori copilaria în incinta Centrului de recreere si dezvoltare personala “Conacul Golescu Grant”.
Copiii, beneficiari ai serviciilor sociale oferite de Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 6, vor da startul distractiei cu ocazia “Zilei Copilului”.

Atelierele sunt diverse, iar cei mici vor putea alege ce li se potriveste mai bine:
– modelaj lut;
– desene pe asfalt;
– sah;
– jocurile copilariei (sotron, coarda, elastic);
– activitati sportive (ping pong, badminton, jocuri sportive – întreceri);
– face-painting.

Pe scena vor face spectacol copiii hipoacuzici de la Centrul de copii cu dizabilitati “Domnita Balasa”, copiii de la Centrul de zi “Sf. Andrei” si “Sf. Împarati Constantin si Elena”, copiii inscrisi la cursurile gratuite de la “Conacul Golescu Grant”, precum si Corul Nostalgia.

Distractia continua pana pe 4 iunie. Vezi AICI lista completa a evenimentelor dedicate Zilei Copilului!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.