Spectacole de teatru în București – 31 mai

Sursa foto: festco.ro

Spectacole de teatru cu Horaţiu Mălăele și Ion Caramitru, la TNB și cu Alin Florea și Valentin Terente, la Comedie, în cadrul FestCO.
Această seară este una provocatoare pentru iubitorii de teatru, cu 3 festivaluri diferite și cu propuneri foarte diverse.
FestCo – Festivalul Comediei Românești prilejuiește întâlnirea cu doi creatori speciali: Gigi Căciuleanu și Radu Afrim.
”#EmojiPlay”, spectacol de teatru-dans, realizat de Gigi Căciuleanu, la Teatrul Excelsior special pentru adolescenți, este programat la ora 18:00 și vă poartă în lumea semnelor din doua tehnologie.
De la ora 19:30, aveți ocazia să descoperiți sunetul Brăilei și lumea ei de azi și de ieri, prin spectacolul lui Radu Afrim, creat la Teatrul Maria Filotti, împreună cu scenografa Irina Moscu. Îi veți vedea pe scena Teatrului de Comedie, la Sala Radu Beligan pe: Alin Florea, Narcisa Novac, Corina Georgiana Borș, Valentin Terente, actori talentați din tânăra generație, deja binecunoscuți publicului bucureștean. Alături de ei vor fi oameni obișnuiți, tineri sau bătrâni, locuitori de etnii diverse de la malul Dunării, oamenii care cântă din pasiune. ”Suntrack” este  un spectacol cu muzică live, veți asculta de la cântece tradiționale ale lipovenilor, turcilor și tătarilor, până la hip hop- ul cântat de adolescenții brăileni.
Tot FestCo vă aduce și o comedie de colecție. De la ora 20:00, la TNB, Sala Mare se joacă ”Dineu cu proşti”, spectacol cu Horaţiu Mălăele și Ion Caramitru, în rolurile principale.

Și Grand Prix Nova continuă. Puteți participați la audiții sau accesați www.eteatru.ro, pentru a asculta spectacole aduse din 26 tări, la cea de a V-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru Radiofonic.
În această seară, de la ora 20:00, în Grădina Eden (Calea Victoriei, nr.107), atelierele festivalului vă propun întâlnirea cu opera sonoră a artistului irlandez Bernard Clarke, și dezbaterea cu tema: Artă şi politică/ Majoritate versus minorităţi. Alături de el, Matt Samecki, jurnalist de investigaţie la RISE Project va explora relaţia subtilă dintre cercetarea jurnalistică şi opera artistică. Vor participa şi Anamaria Pravicencu şi Octav Avramescu (platforma de podcast SEMI/SILENT), și regizoarea Ilinca Stihi. Intrarea este liberă.
Iar cea de a VII-a ediție a Festivalului Internațional de Statui Vivante ajunge astăzi în Parcul Humulești. Dacă nu va ploua, veți întâlni aici 20 de personaje celebre: de la Coco Chanel la Einstein, de la Walt Disney la Steve Jobs, aduse de trupa Big Names din Austria. Seara se deschide la ora 18:00, cu actorii Teatrului Masca. Intrarea este liberă.

Spectacolele serii:
18:00
”#EmojiPlay”, spectacol de teatru-dans, realizat de Gigi Căciuleanu, la Teatrul Excelsior. Dans-actorii săi sunt: Ana Vișan, Irina Strungăreanu, Adrian Nour, Alex Călin, Bianca Bor și Vlad Troncea.

19:00
”Artă”, piesa Yazminei Reza, montată de Cristi Juncu la Teatrul Bulandra, la Sala Liviu Ciulei, cu actorii: Vlad Zamfirescu, Serban Pavlu şi Gheorghe Ifrim.

”Svejk”, după Jaroslav Hašek, o comedie în regia lui Alexandru Dabija, la Teatrul Odeon. Din distribuție: Pavel Bartoș, Cezar Antal, Ioan Batinaș, Mircea Constantinescu, Marius Damian, Sabrina Iașchevici, Dorina Lazăr, Ruxandra Maniu, Paula Niculiță, Alexandru Papadopol, Gabriel Pintilei, Anda Saltelechi, Mihai Smarandache, Silvian Vâlcu, Veronica Gherasim și Dan Iosif.

”Hagi Tudose”, spectacol cu: Virgil Ogăşanu, Costel Constantin, Virginia Mirea, Adela Mărculescu, Ana Ioana Macaria, Tudor Aaron Istodor, realizat de Dan Tudor, la Teatrul Metropolis.

„Sylvia”, un text scris de A.R. Gurney. o comedie romantică adusă pe scenă, la Teatrul Arte dell’ Anima de Alexandru Jitea. În distribuție: Oana Cârmaciu / Irina Ștefan, Flavius Călin, Theodora Sandu, Ana Maria Ivan, Vlad Bălan.

”Rovegan”, text si regie: Catinca Draganescu, spectacol cu Mihaela Teleoaca, Silvana Negruțiu și Valentina Zaharia, la Centrul Educațional Replika. Intrarea este liberă.

”Încă nu, dar o să fie…”, o comedie de Ray Cooney & John Chapman, regia: Serban Puiu, la Teatrul Elisabeta. Din distribuție: Aurelian Temișan, Gabi Costin, Alexandra Velniciuc, Monica Davidescu, Vasile Calofir.

19:30
”Suntrack”, spectacol creat de Radu Afrim, împreună cu scenografa Irina Moscu, la Teatrul Maria Filotti din Brăila. Din distribuție: Alin Florea, Narcisa Novac, Corina Georgiana Borș, Valentin Terente. Spectacolul se joacă la Teatrul de Comedie, Sala Radu Beligan, în cadrul FestCO.

20:00
”(D)efectul Placebo”, spectacol în cadrul programului 9G la TNB, concept și coregrafie: Ştefan Lupu. Distribuţia: Vlad Nemeş, Alina Petrică, George Bârsan, Rareş Florin Stoica, Ioana Predescu. Spectacolul este prezentat la Sala Mică.

”Nora” de Henrik Ibsen, regia : Kovács Zsuzsánna, spectacol cu: Florina Gleznea, Liviu Pintileasa, Richard Bovnoczki, Corina Moise, Ionuț Vișan, la Unteatru.

”Dineu cu proşti”, spectacol cu: Horaţiu Mălăele, Ion Caramitru, Aylin Cadîr/ Medeea Marinescu, Alexandru Bindea, Teodora Mareș / Costina Ciuciulică, Dorin Andone / Tomi Cristin, Alexandru Georgescu, la TNB, Sala Mare.

”Aeroport” de Ștefan Caraman, spectacol cu: Gelu Nițu, Cătălina Mustață, Meda Victor | Gabriela Iacob, Mihai Smarandache | Șerban Gomoi, în regia lui Alexandru Nagy, la Godot Café Teatru.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.