Despre viață și teatru, cu Valeria și Virgil Ogăşanu, la BucureștiFM

Valeria Ogăşanu și Virgil Ogăşanu sunt doi oameni minunați. E o bucurie să îi întâlnești pe scenă și în afara ei.
S-au cunoscut la Teatrul Bulandra și au rămas fideli acestui teatru și căsniciei lor. Au jucat prima dată împreună în ”Gluga pe ochi” (1970), în regia lui Valeriu Moisescu.
Viața de familie și cea din teatru au mers frumos pe același drum pentru că ambii artiști cred în adevăratele valori.
Joacă și în prezent pe scena de la Teatrul Bulandra, iar rolurile, din noul spectacol montat aici de Dinu Cernescu, sunt chiar de soț și soție.

Povestea din piesa ”Pe lacul auriu” se aseamănă din multe privințe cu povestea lor, au mărturisit cei doi invitați, sâmbătă, în studioul București FM. Mai mult de atât, actrița are și vârsta eroinei sale, iar personajul este unul pe care și l-a dorit din momentul în care a văzut ecranizarea din 1981. E vorba despre o peliculă multipremiată, ”On golden pond” în regia lui Mark Rydell. Autorul piesei și al scenariului, Ernest Thompson a fost distins cu premiul Oscar pentru scenariul original, iar Katharine Hepburn și Henry Fonda pentru cei mai buni actori.

Și chiar dacă a fost un rol așteptat, Valeria Ogășanu a trecut printr-un amplu proces de căutări interioare pentru a fi Kate pe scenă.
Virgil Ogășanu a primit acest text, în urmă cu zece ani, de la Radu Beligan, cel care l-a tradus în limba română. Și-ar fi dorit să poată fi și maestrul acum în public, a spus cu emoție actorul.
Pentru amândoi repetițiile cu regizorul Dinu Cernescu au fost o experiență extraordinară, atât din punct de vedere artistic, cât și uman. Au creat o atmosferă de familie, iar acest lucru i-a ajutat pentru a-și contura personajele.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.