Cele mai interesante evenimente de astăzi, 31 mai, din Bucureşti

CINEMA

* La Cinema Elvira Popescu, de la ora 18:30 are loc o proiecţie cu comedia dramatică „Le nouveau / Noul” de Rudi Rosenberg despre adaptarea tânărului Benoît în noul său liceu.

* De la ora 19:00, la Cinemateca Eforie, în cadrul medalionului „Laurence Olivier, 110 ani de la naştere (22 mai)” este proiectată tragedia istorică „Henric al V-lea” adaptare după William Shakespeare realizată în 1945, în care mai joacă Harcourt William, Renée Asheron.

* În Foişorul din Parcul „Alexandru Ioan Cuza” din Cartierul Titan, în cadrul Cinematecii festCO & Caravana filmului românesc”, de la ora 21:00 este proiectată gratuit tragi-comedia cu elemente de fantastic „Funeralii fericite”, de Horaţiu Mălăele şi Adrian Lustig, în care mai joacă: Igor Caras-Romanov, Mihai Gruia Sandu, Crina Semciuc, Meda Victor, Florin Zamfirescu, Toma Cuzin. Bucureşti FM este partener media al evenimentului.

* La Promenada Mall începe Festivalul Filmelor Româneşti, ce se desfăşoară până pe 6 iunie deschizând sezonul proiecţiilor în aer liber pe terasa #PePromenada (nivel 2). Astă-seară, de la ora 21:00, rulează gratuit, în prezenţa realizatorului Cristi Puiu, comedia dramatică „Sieranevada” – nominalizată la Cannes 2016, câştigătoare a 6 premii Gopo şi propunerea României la Oscar 2017.

MUZICĂ

* În cadrul recitalului susţinut de la ora 19:00, la Sala Radio, pianistul Toma Popovici interpretează trei dintre sonatele de rezistenţă ale repertoriului internaţional: Sonata nr. 15 în Re major – „Pastorala” de L. Beethoven, Sonata nr. 7 în Si bemol major de S. Prokofiev şi Sonata nr. 3 în si minor de Fr. Chopin.

* Tot de la ora 19:00, la Sala Mare a Ateneului Român începe concertul susţinut de Corul Symbol condus de Jean Lupu, având-o ca dirijor principal pe Luminiţa Guţanu Stoian.

* În cadrul stagiunii muzicale „Iosif Sava” 2016-2017 a Fundaţiei ACCUMM, la Palatul Suţu – Muzeul Municipiului Bucureşti, de la aceeaşi oră 19:00 are loc un recital de lieduri susţinut de mezzosoprana Heliana Drăguşin, acompaniată la pian de Andrei Tănăsescu.

* În cadrul turneului internaţional Stradivarius „10 ani – Anotimpurile”, de la ora 19:00, la Centrul Cultural Tinerimea Română începe un recital susţinut de violonistul Alexandru Tomescu, pianista Sânziana Mircea şi bandoneonistul argentinian Omar Massa având în program: 4 „Anotimpuri” de Astor Piazzola şi dansurile spaniole compuse de Manuel de Falla, Enrique Granados şi Pablo de  Sarasate.

* „Jazz Me To The Moon” se intitulează cel de-al 50-lea concert al seriei JAZZ US!, ce începe de la ora 19:30 în BEAT bar umanist şi este susţinut de trio-ul Andrei Neagu – voce/chitară, Silvestru Bidaşcu – pian şi Dragoş Popa – bass.

* Ambra cântă Fado Portugues, începând de la ora 20:00, în ARTea.

* De la ora 21:00:

– în Expirat Club – Halele Carol începe concertul „Acoustic All Stars”, în care Harlequin_Jack, Jazz 8 (The Bridge Committee), Aeon Blank, ROA, Cosmin Lupu, Cezar Popescu şi Andrei Zamfir cântă pentru a ajuta pe Nicoll şi Alex Şerban;

– în Control Club cântă King Ayisoba, muzician originar din Republica Ghana specializat în instrumentul tradiţional „kologo” – mică chitară cu două corzi, şi Zea adică Arnold De Boer solistul chitarist al The Ex.

SPECTACOL

De la ora 18:30, în Parcul IOR are loc spectacolul „Teatru şi magie, pentru o oră de terapie”, organizat de Asociaţia de Terapie Comportamentală Aplicată, în beneficiul copiilor cu autism din centrele de recuperare ale sale.

DANS

* De la ora 18:30, la Opera Naţională începe o reprezentaţie cu baletul „Romeo şi Julieta” compus de Serghei Prokofiev şi pus în scenă de Renato Zanella cu: Cristina Dijmaru, Ovidiu Matei Iancu, Valentin Stoica, Bogdan Cănilă, Robert Enache, Cristian Preda, Laura Blică Toader, Virgil Ciocoiu, Eliza Maxim.

* Centrul Naţional al Dansului Bucureşti îi aşteaptă pe membrii comunităţii dansului contemporan şi pe prietenii săi de pretutindeni, de la ora 19:30 la Sala Stere Popescu, la un bilanţ de mandat al managerului Vava Ştefănescu (2014 – 2017) cu anecdote şi poveşti nemuritoare, cu felii de grafice dar şi de tort, cu un şpriţ de vară la final de primăvară calendaristică, precum şi cu o super-sesiune de karaoke – prietenul la nevoie al echipei CNDB şi al familiei extinse a dansului.

DIALOG

De la ora 19:00, în Sala Studio a Teatrului de Comedie, în cadrul Festivalului Comediei Româneşti are loc o nouă ediţie a Dialogurilor festCO. Având tema „Comedia în teatrul radiofonic”, această incursiune în istoria genului comic „teatrul la microfon” evocă şi colaborarea de peste o jumătate de veac dintre Teatrul de Comedie şi Teatrul Naţional Radiofonic. Invitaţi: actorii Stela Popescu, Alexandru Arşinel, George Mihăiţă, directorul Teatrului de Comedie, regizorii Dan Puican, Attila Vizauer – redactor şef al redacţiei Teatru a SRR, Mihai Lungeanu, Ion-Andrei Puican, Mihnea Chelaru, scriitoarea Puşa Roth şi, nu în ultimul rând, actori ai Teatrului de Comedie. Moderator: Costin Tuchilă

CARTE

La Librăria Sophia, de la ora 18:00 are loc prezentarea volumului „Memorii. Martorul orei 25”, de Pr. Constantin Virgil Gheorghiu, eveniment prin care se comemorează 25 de ani de la trecerea la cele veşnice a acestui mare scriitor la 22 iunie 1992. Invitaţi: părintele prof. Nicolae Bordaşiu de la Biserica Sfântul Silvestru; părintele conf. univ. dr. Gheorghe Holbea de la Biserica „Precupeţii Noi”; Gheorghiţă Ciocioi, traducătorul şi coordonatorul seriei de autor Constantin Virgil Gheorghiu.

EMISIUNE FILATELICĂ

În ajunul Zilei Internaţionale a Copilului, Romfilatelia introduce în circulaţie emisiunea filatelică „Jocurile copilăriei”, disponibilă în magazinele Romfilatelia din Bucureşti,  precum şi în magazinul online: http://romfilatelia.ro/store/

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.