Spectacole de teatru în București – 26 mai 2017

Spectacole de teatru cu Andi Vasluianu și Vlad Zamfirescu, la Nottara, și cu Alexandra Fasolă, la TES

Dacă s-ar face un clasament, Teatrul Nottara ar putea fi considerat cel mai activ din punct de vedere al numărului de evenimente și de premiere susținute în această stagiune.

Weekend – ul trecut se încheia festivalul aniversar Nottara 70 de ani cu premiera lui Felix Alexa. În această seară, de la ora 19:30, la Sala George Constantin, va avea loc premiera spectacolului ”Mărimea contează” (XXL) (Fat Pig) de Neil LaBute (traducerea: Irina Velcescu), în regia lui Cristi Juncu.

Probabil mulți își amintesc acest spectacol, pentru că el a mai fost prezentat la București, la Teatrul Act. O bună parte din echipa de atunci se regăsește și în noua producție de la Nottara.

Scenografia este semnată de Cosmin Ardeleanu, iar distribuţia este alcătuită din Andi Vasluianu sau Tudor Istodor, Vlad Zamfirescu, Raluca Tiţa şi Irina Velcescu.

În reprezentația de astăzi rolul principal este interpretat de Andi Vasluianu, Tudor Istodor fiind la rândul său pe scenă, la TES, în premiera ”Lobby hero”, în regia lui Radu Iacoban, spectacol ce se joacă de la ora 19:00.

Tom este un tip inteligent și carismatic, care începe să o iubească pe fascinanta și amuzanta Helen, char dacă aspectul său exterior și mai ales greutatea sa, nu se încadrează în tiparele societății noastre.

La un moment dat, Tom își dă seama că a uitat să pună în balanță și părerile celorlalți, comparațiile dintre fetele-poster și iubita lui, glumele unor colegi nesuferiți, propriile lașități etc. Și toate astea atârnă prea greu peste dragostea lui, croită strâmb, după chipul lumii noastre. Iar balanța va fi dezechilibrată foarte repede.

Formula pe care au găsit-o organizatorii pentru a încadra acest spectacol este una foarte potrivită: Un spectacol deștept, amuzant și deloc ipocrit despre iubiri „slăbuțe” și oameni „grăsuți”. Și care ar trebui să ne pună pe gânduri, adăugăm noi.

Spectacolele serii:

19:00

”Lobby hero”, spectacol cu: Tudor Aaron Istodor, Alexandra Fasolă, Marius Călugărița, Mihai Prejban, în regia lui Radu Iacoban, la TES.

”Incendii”de Wajdi Mouawad, spectacol regizat de Irina Alexandra Banea, jucat de foarte tineri actori, la Sala Studio Space a Teatrului Bulandra.

”Toţi fiii mei”, piesa lui Arthur Miller, pusă în scenă de Ion Caramitru, cu Victor Rebengiuc și Sanda Toma în rolurile principale, la Teatrul Naţional I.L.Caragiale, Sala Mare.

”Insula caprelor”, producție a Teatrului de Stat al Tineretului din Minsk, prezentată la Teatrul Odeon, în cadrul programului odeon.art 8 – Zilele Culturii Bieloruse, Spectacol cu supratitrare în limba română.

”Vacanţă în Guadelupa” de Pierre Sauvil și Eric Assous, spectacol montat de Diana Lupescu. În distribuție: Adrian Vâncică, Ion Haiduc, Crenguța Hariton, Dani Popescu, Ada Navrot, Corina Dragomir, prezentat pe scena Sălii Horia Lovinescu a Teatrului Nottara.

”Jake şi femeile lui”, comedia lui Neil Simon, în regia lui Claudiu Goga, cu: Ştefan Bănică jr., Andreea Vasile, Anca Dumitra / Ada Galeş, Carmen Tănase, Luminiţa Erga, Diana Roman și Nadiana Sălăgean, la Teatrul Metropolis.

”Bucureștiul meu”, spectacol realizat cu studenți anul II Actorie, UNATC regie și concept: Adelaida Zamfira, prezentat la Godot Café Teatru.

”Dezbracă-te, vreau să-ți vorbesc!”, comedie în regia lui Şerban Puiu, la Teatrul Elisabeta.

19:30

”Mărimea contează”, textul lui Neil LaBute, montat de Cristi Juncu la Teatrul Nottara, Sala George Constantin. Distribuția: Raluca Tiţa, Andi Vasluianu, Vlad Zamfirescu, Irina Velcescu.

”Lungs”, spectacol cu Denisa Nicolae și Liviu Romanescu, regia: Nicolae Constantin Tănase, la Teatrul Act.

”Plăcintă cu mere”, comedie cu Adela Mărculescu, Costel Constantin și Dan Tudor, la Teatrelli, Creart.

20:00

”Medeea, mama mea”, spectacol la TNB, Sala Pictură, cu: Alin Potop, Ionuţ Toader, Florentina Ţilea, Aylin Cadîr, Ilona Brezoianu, Mădălin Mandin, George Piştereanu, Ionuţ Niculae şi Bianca Drăgoi (vioară), Emilian Ciobanu (acordeon).

”L`Om Dada”, un spectacol de Gigi Căciuleanu, pe texte de Tristan Tzara, cu Lari Giorgescu și Gigi Căciuleanu, la TNB, Sala Atelier.

”Două liniuţe”, spectacol pe textul și în regia Liei Bugnar, la Teatrul Metropolis.

”Cinci ore cu Mario”, one woman show Florina Gleznea, la Unteatru.

20:15

”Dumnezeu iubeşte”, spectacol cu Magda Catone și Amalia Ciolan, realizat de Tomi Cristin, la Teatrul de artă.

22:00

”Masculin, feminin” de Lia Bugnar, cu: Marius Manole, Andrei Aradits, Theodora Stanciu, Laura Creț, spectacol la Godot Cafe Teatru

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.