În acest weekend începe stagiunea de concerte în parcurile din Sectorul 3

Primăria Sectorului 3 dă startul, în acest weekend, la evenimentele culturale organizate în aer liber „Stagiunea muzicală estivală – ediția a XII-a”  (56 de concerte) și „Simfonii de vară – ediția a VIII a” (38 de concerte).

Cea de-a XII-a ediție a „Stagiunii muzicale estivale” începe astăzi, 26 mai, în Parcul Alexandru Ioan Cuza (foișorul de lemn), cu un spectacol susținut de cvartetul Passione și Mariano Castro, urmând ca sâmbătă, 27 mai, să concerteze Karpaten Show Band, iar duminică, 28 mai, Fanfara Angely’s.

Până pe 30 septembrie, bucureştenii sunt aşteptaţi aici în fiecare vineri, între orele 20.30-21.30, iar sâmbăta şi duminica de la 18.00 la 20.00, pentru a asculta muzică din diferite genuri muzicale. Concertele de vineri, incluse în programul stagiunii începând cu cea de-a X a ediție, vor cuprinde spectacole acustice de rock, jazz, blues și folk, dar și diferite proiecte muzicale de nișă ori din genul muzical alternativ sau fusion. Sâmbăta şi duminica vor fi rezervate spectacolelor de muzică populară sau veche românească, pieselor celebre din muzica universală, de film, de promenadă, fanfară ori valsurilor şi polcilor.

De asemenea, sâmbătă, 27 mai, va debuta în Parcul Colțea cea de-a VIII-a ediție a „Simfoniilor de vară”, cu un concert susținut de Symphactory Cvintet, urmat duminică, 28 mai, de Orchestra Sinfonia București. Evenimentul se va desfășura în fiecare sâmbătă şi duminică din perioada 27 mai-30 septembrie, precum și pe 15 august, între orele 19.30-21.00.

Festivalul de muzică clasică „Simfonii de vară” a fost iniţiat de Primăria Sectorului 3 urmând un concept de eveniment cu o lungă tradiţie în marile metropole ale lumii.

Totodată, în perioada 27 mai – 04 iunie, Primăria Sectorului 3, în parteneriat cu Teatrul de Comedie, găzduiește evenimentele din cadrul editiei a XV-a a Festivalul Comediei Romanesti, FestCo. Acesta se va desfășura în parcurile Alexandru Ioan Cuza și Titan.
În cadrul „FestCo”, în Parcul Titan, sâmbătă, 27 mai, la ora 20.30, va concerta VAMA, pe 1 iunie, de la ora 20.30, va urca pe scenă Cargo, iar pe 3 iunie, la ora 20.30, publicul se va întâlni cu Ștefan Bănică.

Programul Festivalului Comediei Românești din Parcul Alexandru Ioan Cuza (la foișor), pentru perioada 27 mai – 04 iunie este următorul:

27 mai, ora 21.00, spectacol „Înaintea erei noastre”, producător Frilensăr
28 mai, ora 21.00, Ziua Necunoștinței, concert Alex Ștefănescu
29 mai, ora 21.00, film „Doar cu buletinul”, regia Șerban Marinescu
30 mai, ora 21.00, film „Nunta mută”, regia Horațiu Mălăele
31 mai, ora 21.00, film „Funeralii fericite”, regia Horațiu Mălăele
1 iunie, ora 21.00, film „Tache”, regia Igor Cobîleanski
2 iunie, ora 21. 30, spectacol de improvizație „Ne-am unit”, trupa Improvisneyland
3 iunie, ora 21.00, spectacol de improvizație „Impro Show”, trupa Backstage Boys

Programul poate suferi modificări în funcție de condițiile meteorologice.

Accesul publicului la aceste evenimente este liber.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.