Cele mai interesante evenimente de astăzi, 26 mai, din Bucureşti

CINEMA

* În acest week-end se desfăşoară cea de-a V-a ediţie a Festivalului „Super!”, ce prezintă filme făcute de adolescenţi, fiind plin de scurt-metraje, cursuri, work-shop-uri şi petreceri. Pe lângă expoziţia „Shame: artă făcută de adolescenţi” deschisă de ieri la Rezidenţa Scena9, programul de azi cuprinde:

# la Cinema Elvira Popescu:

– de la ora 18:00, deschiderea oficială şi proiecţia primului calup de filme din competiţia internaţională;

– de la ora 20:30 rulează scurtmetrajele din primul grupaj al competiţiei naţionale, urmate de o sesiune de întrebări şi răspunsuri cu realizatorii lor;

# în clubul Motiv, din Pasajul Victoriei, de la ora 22:00 începe petrecerea de deschidere a festivalului ce include şi un concert dat de Miruna Maria.

Programul complet al Festivalului „Super!” 2017 îl găsiţi aici.

* În cadrul Bookfest, de la ora 18:00 sunt proiectate filmele din ţara invitată, Suedia, astfel: la Standul Bookfest Junior din Pav. C1, scurtmetraje pentru copii; iar la Bookfest Cinema din acelaşi pavilion, „Stockholm Stories”, dramă romantică realizată cu mult umor, regizată de Karin Fahlén, despre 5 personaje ale căror căi se intersectează.

* De la ora 20:00, la Cinemateca Eforie, în cadrul medalionului „John Wayne, 110 ani de la naştere (26 mai)” este proiectat filmul poliţist „Locotenentul McQ în acţiune” regizat în 1974 de John Sturges, în care mai joacă: Eddie Albert, Diana Muldaur, David Hudlleston, Julie Adams, Roger Mosley, Al Lettieri.

* De azi până pe 10 septembrie, în Parcul Bazilescu se desfăşoară, în fiecare weekend, între orele 17:30 şi 22:00, programul „Vacanţa de Vară cu EXCELSIOR”, organizat de Teatrul Excelsior, ce cuprinde spectacole de teatru şi dans, concerte, numere de magie, proiecţii de filme româneşti, ateliere de joacă. Astă-seară, de la ora 20:00, este programată proiecţia filmului de aventuri „Pistruiatul” realizat de Francisc Munteanu în 1973, avându-i în distribuţie pe Sergiu Nicolaescu şi Costel Băloiu. Bucureşti FM este partener media.

Mai multe detalii, inclusiv programul până pe 4 iunie găsiţi aici.

FESTIVALURI

* În acest week-end, în Parcul Izvor are loc cea de-a III-a ediţie a festivalului „Natura Fest”, care încurajează un comportament responsabil faţă de mediul înconjurător, aliniindu-se la mişcarea mondială de protecţie a mediului, desfăşurată sub egida Programului de Mediu al Naţiunilor Unite. Organizat de Primăria Capitalei, prin creart – Centrul de Creaţie, Artă şi Tradiţie al Municipiului Bucureşti, festivalul cuprinde ateliere creative destinate copiilor şi adulţilor, o zonă de lounge reciclat şi o zonă dedicată sportului, precum şi concerte acustice. Astfel, astă-seară sunt programate să cânte, începând de la ora 19.00, trupele Runna, o apariţie nouă în peisajul muzical românesc, Next Ex şi Byron.

Mai multe detalii şi afişul cu programul complet al festivalului găsiţi aici.

* Tot în acest sfârşit de săptămână pe Strada Mătăsari nr. 17 se desfăşoară cea de-a VII-a ediţie a Festivalului Femei pe Mătăsari, ce vă propune trei zile de frumuseţe, schimbare, exprimare creativă, muzică, teatru, modă, proiecte inedite ale ONG-urilor, artizani şi autori, femei curajoase, artişti şi artiste, prieteni şi susţinători, design şi culoare. Programul ce are loc deseară vă propune, de la ora 20:00, o prezentare de modă (Adrian Oianu, Bianca Popp, Otherside, Lo Spaccio, Musette) şi un concert susţinut de Eyedrops şi We Singing Colors.

Mai multe detalii şi programul complet al festivalului găsiţi aici.

* Primăria Sectorului 6, prin Centrul său Cultural European, organizează în acest week-end festivalul muzical „Şase Fest – Distrează-te cât şase!” – în Parcurile Crângaşi şi Drumul Taberei. În prima seară susţin concerte, începând cu ora 19:00:

– în Parcul Crângaşi: Ansamblul Dorul, Fanfara Argeşul, Grupul vocal bărbătesc Doruri Muscelene şi Orchestra Doina Argeşului;

– în Parcul Drumul Taberei: Ionuţ Galani şi Ansamblul Asteria, Gică Coadă & Steaua Di Vreari şi Stelu Enache & Band cu Fanfara 10 Prăjini.

Mai multe detalii şi programul complet al festivalului găsiţi aici.

* Tot în acest week-end se desfăşoară cea de-a V-a ediţie a evenimentului „iubim 2ROŢI”, care cuprinde tradiţionalele parade ale Motocicliştilor şi Bicicliştilor, Drive Test, Cursuri de Pilotaj şi de Prim Ajutor şi concursuri cu premii, precum şi concertele găzduite de Quantic Club, din Şos. Grozăveşti nr. 84, unde astă-seară cântă, începând cu ora 18:00, Magazinu’51, Recycle Bin, Ska-NK şi Zob, iar de la ora 23:30 începe o After Party cu Alias.

Mai multe detalii găsiţi aici, iar afişul cu programul evenimentului aici.

MUZICĂ

* Programul de azi al „Săptămânii Internaţionale a Muzicii Noi”.

# Ansamblul Archaeus susţine un concert cu lucrări de compozitori români, de la ora 17:00, la sala George Enescu a Universităţii Naţionale de Muzică.

# Concertul săptămânii al Orchestrei Naţionale Radio începe de la ora 19:00 la Sala Radio sub bagheta dirijorului Cristian Oroşanu, cu participarea soliştilor Diana Moş (vioară) şi Ion Bogdan Ştefănescu (flaut) precum şi a Corului Academic Radio. În program, pe lângă lucrarea „Mandala cu o polifonie de Antonio Lotti” compusă de Aurel Stroe, sunt şi două concerte în primă audiţie absolută: unul pentru vioară şi orchestră de Mihai Măniceanu şi altul pentru flaut şi orchestră de Adrian Iorgulescu.

# Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu” susţine, de la ora 19:00 la Ateneul Român, al doilea concert al săptămânii, dirijat de Camil Marinescu şi având ca solist pe Viniciu Moroianu. În program: Concertino în stil clasic pentru pian şi orchestră de cameră de Dinu Lipatti, Concertul pentru pian şi orchestră de Carmen Petra Basacopol şi „Pini di Roma” de Ottorino Respighi.

# La  Sala de Operă şi Multimedia a Universităţii Naţionale de Muzică:

– de la ora 21:15, începe o „Improvizaţie pentru maşini de scris şi laptop-uri” susţinută de Diana Rotaru, Irinel Anghel, Rufi (Marian Cîtu) şi Alin Zăbrăuţeanu;

– de la ora 21:30, are loc concertul „Sound Fabric”- fabrică de ţesut obsesii, dat de Ansamblul SonoMania, având-o ca invitată specială pe Cristina Lilienfeld (dans).

Programul pentru sfârşitul de săptămână îl găsiţi aici.

* Green Hours JAZZ Fest – 2017 continuă până Duminică 28 mai, în grădina din Calea Victoriei nr.120 fiind programat, astă-seară de la ora 18:45, concertul susţinut de: Hanno Busch Trio din Germania şi de duo-ul format din Vincent Courtois şi John Greaves (Fr/UK).

Programul complet al festivalului îl găsiţi aici.

* „Amintiri din Coralia” se intitulează concertul susţinut de colega noastră Maria Gheorghiu, de la ora 19:00, în clubul Spice.

* Elvis Rromano cu formaţia sa dă un concert de „Rock ‘n’ Rrom”, de la ora 19:30 în BEAT bar umanist.

* Artistul grec, Nikos Vertis, revine în România cu un concert live de excepţie, pe care-l susţine de la ora 20:00, la Sala Palatului.

* Dark Fusion se reîntoarce pe scenă cu forţe proaspete şi multă energie după o absenţă de un an cu concertul susţinut în clubul Fabrica, de la ora 20:00, având ca invitate trupele Rrichterinvoid (Industrial/Tanz Metal) şi Linear Disorder (Modern Melodic Death Metal).

* La sărbătorirea celor 15 ani de existenţă a Clubului Expirat, invitaţii de astă-seară la Halele Carol, începând de la ora 21, sunt: White Lies – trupa britanică de post-punk într-un DJ set „open-format” alături de Matei Oprina şi George Chivu.

Programul întregii sărbători îl găsiţi aici.

* Maria Răducanu şi Maxim Belciug dau un recital, de la ora 21:00 la UNteatru.

* Tot de la ora 21:00, Soul Serenade & Raul Kusak cântă în Clubul Ţăranului.

* Cristi Minculescu şi Iris susţin un concert în Hard Rock Cafe, începând cu ora 22:30.

* Vinyl, Rum, Tapas & Wine deschid, de la ora 23:00, Safari: Fratelli, o noua serie de evenimente ce vor aduce în Fratelli Club artişti străini care au marcat diverse genuri muzicale, primii fiind cei din Mo’ Horizons ce vin astă-seară din Hanovra.

* În cadrul show-ului „Hai băieţi să bem o bere”, Mircea Rusu îşi lansează noul album al cărui nume va fi aflat în timpul evenimentului ce are loc de la ora 23:15 în Berăria H.

EVENIMENTE

* Jubileul de 60 de ani de existenţă a Casei Schiller este sărbătorit de la ora 17:00 la sediul Casei de Cultură „Friedrich Schiller”. Programul artistic include vernisajul expoziţiei de fotografie „Oameni şi tradiţii” a dr. Klaus Fabritius, precum şi muzică tradiţională germană interpretată de orchestra „Karpaten Show”.

* Evenimentul „Colocviile de Traduceri Literare” 31 – Povestiri din Albion – William Golding şi Lisa Strømme, are loc de la ora 18:00, la Sala Mircea Eliade a Bibliotecii Metropolitane Bucureşti din strada Tache Ionescu nr. 4. Moderator: Peter Sragher – Preşedintele Filialei Bucureşti – Traduceri Literare a „Uniunii Scriitorilor din România”.

EXPOZIŢIE

„Talking to Strangers“ se intitulează expoziţia de artă contemporană din Germania şi România, organizată cu ocazia aniversării a 25 de ani de la semnarea „Tratatului de prietenie româno-german“ şi curatoriată de Kristin Wenzel, ce are, de la ora 18:00, vernisajul la H’art Gallery, unde poate fi vizitată până pe 16 iulie.

CONFERINŢĂ

În cadrul programului Salonului Naţional Fotogeografica, Simona Leasă şi Mircea Efodie susţin conferinţa „Itinerarii culturale. Folclorul românesc pe mapamond”, de la ora 18:30, la Casa de Cultură a Studenţilor.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.