Primaria Capitalei nu renunta la masurile de descongestionare a traficului

In primele patru luni ale acestui an, numarul masinilor inmatriculate in zona metropolitana Bucuresti – Ilfov a crescut cu 30.000 de unitati. Astfel, numai in Bucuresti sunt inmatriculate, in acest moment, 1 274 000 de autovehicole. La acestea se adauga 155.000 inmatriculate in Judetul Ilfov si un numar foarte mare de masini aflate in tranzit.

De aceea, Municipalitatea nu va renunta la aplicarea masurilor menite sa asigure descongestionarea traficului, dupa cum se arata intr-un comunicat oficial al acestei institutii. Intre aceste masuri, cele mai importante sunt implementarea a 25 de kilometri de banda unica pentru RATB, achizitionarea a 400 de autobuze si cate 100 de tramvaie si troleibuze noi, modernizarea infrastructurii de tramvai existente si extinderea acesteia cu 41 de kilometri de cale dubla de rulare, modernizarea a 1.800 de statii de tramvai. De asemenea, se vor construi parcari de tip park and ride la intrarile in oras si parcari subterane. De asemenea, vor fi supralargite Prelungirea Ghencea si strada Jandarmeriei.

Tot in planul pentru fluidizarea traficului se regasesc masuri precum reconfigurarea intregii zone de birouri Pipera – Fabrica de Glucoza – Soseaua Petricani – Dimitrie Pompeiu – Soseaua Petricani – Soseaua Andronache – Soseaua Colentina, amenajarea pistelor pentru biciclisti si extinderea sistemului de bike sharing.

Municipalitatea mai preconizeaza si amenajarea de noi zone pietonale si pentru biciclisti, in centrul Bucurestiului, precum si regandirea si extinderea extrem de performantului sistem de management al traficului.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.