George Mihăiță prezintă festCO 2017

Alături de colaboratorii săi, directorul Teatrului de Comedie, George Mihăiță, a prezentat astăzi oferta generoasă a Festivalului Comediei Românești.

Peste 50 de evenimente vor avea loc la cea de-a XV-a ediție a festCO, în perioada 27 mai – 4 iunie, cuprinse în 13 secțiuni: cele mai bune comedii românești, spectacole de colecție, spectacole lectură – concurs de dramaturgie, one-man-show-uri, concerte, proiecții de filme, spectacole pentru liceeni, spectacole pentru copii și adolescenți, concursul Comedia ține la tineri, lansări de carte, show-uri de improvizație, workshop-uri și expoziții.

Juriul care va stabili câștigătorii ediției 2017 va fi compus din criticul de teatru Maria Zărnescu – președintele juriului, actorii Emilia Dobrin, Mihai Bisericanu, scenografa Lia Manțoc și regizorul Erwin Șimșensohn.

Selecționerul din acest an a fost criticul de teatru Alice Georgescu.

Vor intra în competiție nouă spectacole, producţii ale Teatrului Naţional „I. L.Caragiale”, Teatrului Metropolis,Teatrului Excelsior, Teatrului de Comedie, Teatrului „Maria Filotti” din Brăila, Teatrului Național Târgu Mureș, ARCUB și Gigi Căciuleanu Romania Dance Company.

În secțiunea „Comedii de colecție” vor fi prezente cinci spectacole ce se joacă de ani de zile pe scenele bucureștene și care au adunat, fiecare, sute de reprezentații: „Gaițele” – regia Alexandru Dabija, „Cum iubește cealaltă jumătate” – regia Sanda Manu, „Dineu cu proști”- regia Ion Caramitru, „Măscăriciul” și „Revizorul” – regia Horațiu Mălăele.

”Comedia la tine în liceu” este un nou proiect ce se derulează în perioada festivalului, prin care Teatrul de Comedie se va deplasa în trei licee din București: Liceul „Gheorghe Şincai”, Liceul „Mihai Viteazu” și Liceul „Matei Basarab” – unde va prezenta producția sa „Emancipare”, spectacol realizat de Radu Iacoban.

Și cei mici sunt așteptați la festCO pentru a se întâlni cu actorii de la Teatrul Ion Creangă, Teatrul Țăndărică și Teatrul Excelsior, dar și cu spectacolele create de adolescenți.

Evenimentele outdoor din cadrul festCO vor avea loc pe strada Franceză – spectacolul Teatrului Masca, în Parcul Titan (scena de la lac), aici au fost mutate concertele pe care Ștefan Bănică Jr. și trupele Vama și Cargo ar fi trebuit să le susțină în fața Teatrului de Comedie, iar în foișorul din Parcul Alexandru Ion Cuza vor rula filme românești.

Ediția aniversară festCO are și invitați din străinătate.

One-man-show-ul „17 border crossings” al artistului Thaddeus Phillips din SUA va deschide, pe 27 mai, Festivalul Comediei Româneşti, iar „TheCrossroad” spectacol de teatru tradițional Opera din Peking, producător Star Theatre Beijing, va fi prezentat în ultima zi a festivalului.

Ambele spectacole vor avea loc pe scena Sălii Radu Beligan a Teatrului de Comedie.

Biletele pentru Festivalul Comediei Românești – festCO 2017, inclusiv pentru producțiile-eveniment invitate din SUA și China, pot fi achiziționate de la casa de bilete a Teatrului de Comedie sau online pe www.comedie.ro și www.festCO.ro.

Autor: Andreia Bârsan

festival

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.