Agenda Parlamentului European pentru săptămâna 22-28 mai 2017

Sursa foto: birdbh.org

Copii „răpiţi”
O delegaţie a Comisiei de Petiţii se va afla în Madrid pentru a investiga mai multe reclamaţii în legătură cu presupusa răpire la naştere a unor bebeluşi de către personal din spitale din Spania. Deputaţii europeni se vor întâlni cu autorităţile spaniole şi reclamanţi pentru a strânge mai multe informaţii. O conferinţă de presă va avea loc la Biroul de Informare al Parlamentului European în Madrid, marţi, la ora 14:00 (ora României).

Migrația în Grecia
O delegație a Comisiei pentru libertăți civile va vizita mai multe locuri de primire din Grecia pentru a face o analiză a diferitelor aspecte legate de primirea unui număr mare de migranți. Delegaţia se va întâlni cu ministrul grec al Imigraţiei, Ioannis Mouzalas, cu reprezentanți ai Înaltului Comisariat al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi și cu ONG-urile care lucrează în domeniu, precum și cu solicitanți de azil. (de luni până joi)

Acorduri comerciale/ Indonezia
O delegație a Comisiei pentru comerț international va fi în Indonezia pentru a discuta noul acord de comerț liber cu reprezentanți ai guvernului, parlamentului, societății civile și ai industriei. Negocierile comerciale cu Indonezia au fost lansate în iulie 2016. (de luni până miercuri)

Relațiile cu Caucazul de Sud
O delegație a Comisiei pentru afaceri externe va călători în Azerbaidjan, Georgia și Armenia pentru a se întâlni cu șefii celor trei țări și reprezentanți ai societății civile pentru a promova relațiile dintre UE și Caucazul de Sud și pentru a pregăti o recomandare a PE privind un nou acord UE-Armenia și avansarea negocierilor privind un acord UE-Azerbaidjan. (de luni până joi)

Premiul Charlemagne pentru tinerii europeni
Cei trei câștigători ai premiului Charlemagne pentru tinerii europeni (ECYP), acordat proiectelor care participă activ la dezvoltarea Europei, vor fi anunțati la ceremonia de decernare a premiilor la Aachen. Vicepreședintele EP, Sylvie Guillaume, și fostul președinte al PE, Hans-Gert Pöttering, se vor alătura evenimentului. (marţi)

Agenda președintelui
Președintele Parlamentului European, Antonio Tajani, va vorbi la sesiunea inaugurală a Adunării Parlamentare Euro-Latinoamericană de la Florența, reunind deputați europeni și parlamentari din America Latină. (marţi).

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.