ADDA și-a cântat „noul” DOR

Dorul este unul dintre cele mai reprezentative elemente pentru poporul român, pentru că așa simțim noi, românii: adânc și intens. Dacă nu mă crezi, aruncă o privire doar în tot folclorul nostru, de la origini până-n prezent, și lesne o să constați că dorul este omniprezent. Iar cum ADDA își trage adesea seva muzicală din folclor, mai târziu ori mai repejor tot ar fi ajuns fi ajuns la „dor”.

04. ADDA la Bucuresti FM 16.05.2017 - Foto. Alexandru DoleaDa, ADDA a fost invitata matinalului nostru de astăzi. Și a venit cu piesă nouă.
„De dorul tău” se numește cea mai recentă piesă a ei și, pentru că a lansat-o de mai bine de o săptămână, a venit în studioul București FM să ne-o cânte live. E drept, deși dorul e de când omenirea a trecut de stadiul de primate și și-a intrat în simțuri mai elevate, dorul ei, pus pe note și încapsulat în rime versificate, are un caracter aparte, deși sunt convins că multă lume se va identifica în acest tip de dor. Și recunosc faptul că varianta acustică sună este pe placul meu, pentru că atunci poți „vedea” muzica și îi poți simți „căldura” chiar dacă este cântată „la rece”.

03. ADDA la Bucuresti FM 16.05.2017 - Foto. Alexandru DoleaCe să mai lungim vorba și scrisul, piesa este nemaipomenită. Și o caracterizează în ceea ce privește modul de a exprima anumite simțiri și zbuciumurile lăuntrice pe care de regulă preferăm să le păstrăm acolo, îngropate adânc. Dar pentru asta a „inventat” omul muzica, nu? Inclusiv să-și cânte dorul. Sau dorurile, după caz! În orice caz, ADDA „sună” într-un fel aparte, aventurile ei muzicale determinând-o să exploreze teritorii de care cei din industrie se cam feresc. Și mă refer atât la modul în care a colaborat cu fetele de la Muse Quartet cât și la cum a lucrat cu echipa de la HaHaHa Production, lucruri care se simt, se aud în piesă. Iar cine știe ce se întâmplă dincolo de varianta finală a unei piese știe la ce mă refer. Mult dor, nimic altceva! 🙂

Gata, nu mai fac caz pe seama dorului, veți putea vedea din înregistrarea video de mai jos că piesa sună foarte bine, iar noi că ne-am simțit și mai bine. Am râs, am povestit de una-alta, inclusiv despre următoarele piese ce dospesc deja în laboratorul lor muzical, pentru că așa e ADDA, inspirată. Și foarte talentată, da! Și după ce vizionați înregistrarea întâlnirii noastre matinale, poate ne dați un semn și ne spuneți cum stați cu dorul, bine?

Vezi AICI arhiva emisiunii ”Bună dimineața, București”
Credit Foto: Alexandru Dolea

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.