Eleganța pe 2 roți

La cum este traficul în București, și aici mă refer la cel pe 4 roți, mersul pe bicicletă pare a fi o soluție viabilă, deși și aici mai sunt unele probleme referitoare la infrastructură. Dar cum lucrurile au început să progreseze în acest sens, bicicleta rămâne o alternativă mai puțin costisitoare care ar rezolva și o altă problemă cu care se confruntă o ditai metropola: poluarea…

LauferCând am auzit de SkirtBike ne-am dat seama despre că deja vorbim despre eleganța mersului pe 2 roți, pentru că rochia denotă eleganță, deși nu este tocmai ținuta feminină potrivită pentru acest mijloc de locomoție. Dar orice este posibil, nu? Așa că în această dimineață, în Pasajul Universității, de unde transmitem live fiecare matinal București FM de vineri, am avut ca invitate două fete foarte active social.

Oana – Maria Deliu face parte din echipa SkirtBike, echipă ce a început ca o comunitate de entuziaști ai bicicletei, iar din 2010 a început să organizeze fel și fel de proiecte pentru promovarea mersului „pedalat”, taman în perioada în care mersul cu bicicleta pe străzile Capitalei era o adevărată aventură. Oana a venit cu bicicleta personală. Da, în Pasaj, ba a venit îmbrăcată adecvat cu evenimentul din acest weekend. Alături de ea a venit Didona Goanță, ecologistă convinsă și reprezentată a Asociației Planeta Verde. Cele două entități și-au unit eforturile pentru ca duminică, 14 mai 2017, biciclistele să poată arăta bucureștenilor că poți pedala prin urbe în cel mai elegant mod posibil, ”Vintage Chic” aducând eleganța vestimentară pe șeile ce vor defila în cadrul paradei ce va face un mic ocol prin partea de nord a Micului Paris.

Cum se îmbină reciclarea deșeurilor cu pedalatul pe șosele aflați din înregistrarea video de mai jos, material din care veți mai afla și traseul dar și multiplele beneficii pe care l-ar putea avea folosirea alternativelor de transport în aglomerația cotidiană de pe arterele pe care circulăm. Și care ne dă ceva bătăi de cap, să recunoaștem, nu?

Așadar, atât vă mai zic… duminică… ”Vintage Chic”!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.