Autori la AUTOR

Ne plac autorii. Chiar mult de tot. Pentru că fac ce ar trebui să facă orice om: să creeze, în loc să intre în rutina omului-robot, ori să dea Copy+Paste la munca altuia pentru a se împăuna cu statutul de „creativ”.  La capitolul „handmade” lucrurile sunt simple, că acolo ai nevoie și de îndemânare, iar frenezia lucrului făcut de mână a prins teren și pe la noi.

04. Matinal Bucuresti FM 10.05.2017 - Foto. Alexandru Dolea01. Matinal Bucuresti FM 10.05.2017 - Foto. Alexandru DoleaCu cei de la Autor ne-am mai întâlnit, dar în altă formulă, pentru că ei organizează tot felul de evenimente „altfel”. Și cum acest sfârșit de săptămână ne aduce Târgul Internațional de Bijuterie Contemporană, în această dimineață ne-am întâlnit cu Liana Vasilescu, organizator de la Autor, și cu Cleopatra „Cleo” Coșuleț, creator de bijuterii, deci autor la rându-i, care ne-au dat informații din culisele acestui eveniment inedit. Ba chiar ne-au adus și revista lor, una printată pe hârtie de calitate și cu o poezie a pagină era impregnată cu un parfum răscolitor, plus că putut premia un ascultător cu un set interesant de bijuterii contemporane, lucrate frumos în cupru.

02. Matinal Bucuresti FM 10.05.2017 - Foto. Alexandru DoleaNormal, prețuim bijuteriile, altminteri nici că le-am purta. Iar fiecare model poartă „amprenta” dibăciei celui care dă îmbină ideea și tehnica într-o formă, iar aici, la Autor, vorbim despre forme unice, nicidecum de producții de serie. Adică de lucruri meșterite cu migală și cu sudoarea minții și a frunții. Totuși, pentru că vorbim despre bijuterie contemporană, nu trebuie să scăpăm din vedere faptul că modul de exprimare contemporan este diferit prin definiție de formele tradiționale cu care suntem obișnuiți în mod normal. Ori asta veți putea vedea cu toate simțurile voastre dacă veți merge la Grand Hotel du Boulevard, locație faină din buricul târgului, acolo unde peste 90 de artiști de pe 5 continente vă vor provoca simțurile toate prin formele pe care le vor expune.

06. Matinal Bucuresti FM 10.05.2017 - Foto. Alexandru DoleaÎmi place cum au „crescut” cei de la Autor. Încet, dar sigur, și-au construit un nume, astfel că la evenimentele lor nu participă cine își plătește locul, așa cum se întâmplă la aproape toate evenimentele. În „ecuația” Autor te prezinți, îți prezinți creațiile, apoi un juriu internațional, format din specialiști de marcă din domeniul respectiv, aleg participanții. Adică noi, publicul, vedem doar autorii cei mai autori, pe cei mai creativi, care-și merită locul în cadrul unui eveniment care, iată, reunește deja oameni din toate colțurile lumii.

Detaliile despre evenimentul acestui weekend le aflați urmărind interviul matinalului de astăzi, deși cel mai bine ar fi să vă rezervați vreo 4 ceasuri și să mergeți să simțiți cu toate simțurile voastre ce se întâmplă la International Contemporary Jewlery Fair-ul de anul acesta, organizat de Autor. Cum se zicea odată, „la bulivar, birjar, la bulivar!”. Pardon, la Grand Hotel du Boulevard am vrut să zic/scriu. 🙂

Vezi AICI arhiva emisiunii ”Bună dimineața, București”

Credit Foto: Alexandru Dolea

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.