Spectacole de teatru în București – 8 mai 2017

Spectacole de teatru cu Oana Pellea și Alexandrina Halic, la Metropolis, și cu Szász Réka și Andrei Brădean, la Excelsior.
Este seara Galei UNITER, dar nu chiar toată suflarea artistică a plecat la Timișoara pentru acest eveniment. Tinerii actori de la Teatrul “Anton Pann” Râmnicu Vâlcea au venit la București și prezintă astăzi, de ora 19.00, la Teatrul Excelsior, spectacolul ”Vermine Radiante” de Philip Ridley, regia: Botos Bálint. Din distribuție fac parte: Szász Réka, Andrei Brădean și Ana Șușca. Este a treia vizită pe care vâlcean o face pe această scenă, după ”Ești un animal, Viskovitz!” și ”Respiră”.
”Vermine Radiante” este despre vis, despre cuplu, despre a construi împreună și a stabili priorități. De ce avem nevoie (în afară de bani) pentru a trăi un vis? Și anume, să avem propria casă de vis. Avem nevoie de noroc? De statul ocrotitor? Sacrificii? Ajutorul lui Dumnezeu? Poate chiar minuni.
”Vă invităm la un spectacol cu și despre tineri, la un periplu în lumea zbuciumată a celor care visează frumos și vor cu tot dinadinsul să-și pună în aplicare visele”, ne spune regizorul Adrian Roman, directorul Teatrului “Anton Pann” Râmnicu Vâlcea.
Philip Ridley, autorul piesei ”Vermine Radiante”, este un intelectual englez care se manifestă în zone ale artei extrem de variate: literatură, dramaturgie, poezie, scrie scenarii de film și televiziune, compune muzică, face fotografie. Cunoscutul ziar londonez, The Guardian, îl definește ca fiind un geniu incomod și sumbru. În calitate de dramaturg și regizor de film și teatru a primit importante premii la Locarno, Stockholm, Cannes, Londra.

Spectacolele serii:

19:00
”Pijamale”, spectacol cu: Aurelian Temișan, Monica Davidescu, Silviu Biriş, Tania Popa, la Teatrul Metropolis.

”Vermine Radiante” de Philip Ridley, regia: Botos Bálint, spectacolul Teatrului “Anton Pann” Râmnicu Vâlcea prezentat la Teatrul Excelsior. Din distribuție fac parte: Szász Réka, Andrei Brădean și Ana Șușca.

19:30
”Efectul razelor gamma asupra crăiţelor lunatice”, spectacol cu: Oana Pellea, Alexandrina Halic, Florina Gleznea, Cristina Casian, regizat de Mariana Cămărăşan, la Teatrul Metropolis.

”Înaintea Erei Noastre”, spectacol la Teatrul LUNI de la Green Hours, cu: Alina Mîndru, Maria Veronica Vârlan, Ovidiu Cosovanu, Tiberiu Enache, Tudor Morar, Dumitru Georgescu

20:00
”Te iubesc! Te iubesc?”, după Dumitru Solomon, regia: Chris Simion, cu: Manuela Hărăbor, Corina Moise, Dan Rădulescu, la Godot Cafe Teatru.

Sursa foto: Teatrul “Anton Pann” Râmnicu Vâlcea

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.