Organizatorii Eurovision 2017, cu ochii pe România

Ilinca și Alex Florea au avut a doua repetiție pe scena Eurovision înainte de semifinala din 11 mai. Spectacolul a fost îmbunătățit, după ce echipa TVR a avut ședinte tehnice cu organizatorii, deși mai sunt câteva probleme cu privire la felul în care producătorii show-ului folosesc camerele de filmat. Acest lucru a ieșit în evidență în special pe durata bridge-ului Ilincăi, unde lipsesc cadrele cu artista, deși vocal este momentul ei de măiestrie.

01. Repetitie - Ilinca si Alex Florea - EurovisionDacă reglajele tehnice sunt aproape finalizate, Alex Florea spune că mai are un amănunt important de rezolvat. Artistul a fost nevoit să încerce mai multe variante pentru coregrafia ce implică tunurile de pe scenă și care urmează să dea o notă personală spectacolului României.

„Scena nu este atât de mare pe cât mă așteptam, ceea ce mă obligă să-mi regândesc momentul în care mă urc pe tun, astfel încât să iasă așa cum îmi doresc”, a explicat el.

„Această secvență mă solicită la maximum. Este punctul în care, muzical, eu dau tot 04. Repetitie - Ilinca si Alex Florea - Eurovisionce am mai bun și exact în acest moment, în spatele meu, Alex va executa acea săritură de pe tun, care îmi dă mari emoții”, a declarat Ilinca despre show-ul pe care îl pregătesc.

„Am fost primiți de întreaga echipă de producție cu îngrijorare. Au fost foarte drăguți și ne-au întrebat încă de la intrarea în backstage cum se simte Alex și și-au exprimat îngrijorarea cu privire la show-ul de pe scenă, în cazul în care artistul va cădea și a doua oară. Organizatorii au punctat foarte clar că Alex trebuie să urce pe tun atunci când este oprit și nu în mișcare, ca să evite orice fel de căzătură. Noi le-am promis că acest lucru nu se va mai întâmpla și am reușit ca, în cele trei repetiții, cate au fost în cadrul programului nostru de 20 de minute, să se încheie cu bine”, a povestit Iuliana Marciuc, șefa delegației României, în direct, prin telefon, la emisiunea Pulsul zilei, de la TVR 1.

03. Repetitie - Ilinca si Alex Florea - EurovisionLa a doua repetiție, Ilinca a purtat rochia pe care o va îmbrăca în concurs. Aceasta este o creație Athena Phillip și a fost realizată special pentru show-ul României la Eurovision.

După repetiții, Ilinca și Alex, alături de Iuliana Marciuc, șefa delegației României și MihAI Alexandru, compozitorul piesei Yoddel It!, au susținut o conferință de presă și sesiune foto cu fanii și jurnaliștii prezenți la eveniment.

Show-ul României a încântat presa internațională și a plasat Yodel It! pe a șasea poziție în topul alcătuit de casele de pariuri.

• Ilinca şi Alex au pedalat în Kiev pentru postcardul României

Miercuri a fost o zi plină de peripeţii pentru Ilinca şi Alex Florea. Reprezentanții noștri 01. Filmari postcard - Ilinca si Alex Floreaau filmat pe o insulă din Kiev pentru postcardul României şi au continuat, astfel, un proiect început în urmă cu câteva săptămâni. Filmările, destul de solicitante pentru artiști, au fost realizate pe Insula Truhaniv şi au implicat o cursă pe o bicicletă dublă.

Filmările au continuat și joi, imediat după repetiții, și au vizat un moment mannequin challenge cu artiștii, alături de întreaga delegație a României.

Iniţial, organizatorii Eurovision 2017 au cerut TVR imagini filmate în România, 02. Filmari postcard - Ilinca si Alex Floreaurmând ca ei să monteze postcardul. Fiecare ţară înscrisă în competiţie a abordat însă o tematică diferită, iar produsul final nu avea unitate stilistică. Pentru a remedia problema, organizatorii au ales câteva locaţii din Kiev și, timp de o săptămână, trei echipe de producţie locale au filmat postcardurile pentru toţi artiştii înscrişi în competiţie.

Pentru delegatia noastră, cea de-a șasea zi în capitala Ucrainei s-a încheiat în Euroclub, unde Ilinca și Alex au urcat pe scena alături de reprezentanții Irlandei, Cehiei și Muntenegru la petrecerea organizată de OGAE Ucraina. Artiștii noștri au fost primiți cu entuziasm de fanii prezenți în număr mare, iar surpriza pentru echipa României a fost atunci când întrega sală a cântat, alături de ei, versurile melodiei Yodel It! acapella.

• Artişti mari în juriul României

Majoritatea artiştilor aleşi în juriile naționale din acest an sunt foşti participanţi la ediţiile trecute ale Eurovision. Pentru actuala editie, Luminiţa Anghel, Mihai Trăistariu, Tavi Colen, Paula Seling şi Cezar Ouatu vor alcătui juriul de experţi din România. Ei îşi vor exprima voturile în cele două semifinale şi în finală pentru toţi participanţii din concurs, cu excepţia reprezentanţilor nostri. Fiecare membru al juriului va evalua capacitatea vocală, performanța pe scenă, compoziţia şi originalitatea piesei şi va nota artiştii favoriţi cu un set de puncte, de la 1 la 8, 10 și 12.

Ilinca şi Alex Florea vor cânta în a doua semifinală a concursului Eurovision, pe 11 mai. Marea Finală va avea loc două zile mai târziu, pe 13 mai. În competiţie au rămas 42 de ţări, după retragerea Rusiei.

Televiziunea Română va transmite în direct şi în exclusivitate spectacolele Eurovision 2017 de la Kiev, pe TVR 1, TVR HD, TVR Internaţional şi TVR+, începând cu prima semifinală din data de marţi 9 mai, de la ora 22.00.

Cea de-a doua semifinală, în care vor concura şi reprezentanţii României, Ilinca Băcilă şi Alex Florea, cu melodia Yodel It!, va avea loc pe 11 mai, iar spectacolul va fi transmis în direct pe TVR 1, TVR HD, TVR Internaţional şi TVR+, de la ora 22.00.

Finala Eurovision 2017 va avea loc sâmbătă, 13 mai, iar telespectatorii români o vor putea urmări în direct pe TVR 1, TVR HD, TVR Internaţional şi TVR+, începând cu ora 22:00.

Eurovision este o competiţie muzicală internaţională, organizată de European Broadcasting Union (EBU), cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din Europa. Prima ediţie a avut loc în 1956, la Lugano, în Elveţia. Difuzat fără întrerupere, timp de 60 de ani, show-ul a devenit unul dintre cele mai longevive şi mai urmărite programe de televiziune din lume. Printre artiştii care au urcat, de-a lungul anilor, pe scena Eurovision se numără: ABBA, Julio Iglesias, Celine Dion, Johnny Logan.

Cele mai bune performanţe ale României la acest concurs au fost: de două ori locul al treilea (Luminiţa Anghel & Sistem – Kiev, 2005; Paula Seling şi Ovi – Oslo, 2010) şi o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu – Atena, 2006). Melodia românească cu cel mai mare punctaj obţinut în finala Eurovision (172 de puncte) este Tornero, interpretată de Mihai Trăistariu.

Parteneri: Radio România și Institutul Cultural Român

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.