Rubrică de rubrică

Sursa foto: Speakout Inc

Limba română este o limbă foarte frumoasă și cu siguranță foarte bogată. În funcție de stările noastre sufletești, putem alege dintr-o multitudine de epitete, atribute, regionalisme, arhaisme, chiar și onomatopee, dacă suntem într-o formă verbală de invidiat.

Însă comoditatea ne face să nu căutăm prea mult în fondul de cuvinte atunci când dorim să punctăm un anumit lucru. Tot ce ne place este “marfă”. Această “marfă” a înlocuit cuvintele “frumos, bun, extraordinar, de calitate, special, deosebit, aparte, minunat” precum și o mulțime de alți termeni apreciativi pe care încă îi mai foloseam în urmă cu niște ani.

Dacă dorim totuși să arătăm că avem un vocabular stufos, mai venim din când în când cu un “mișto” sau cu un “cool”. Și lucrurile din păcate nu se opresc aici. Când suntem entuziasmați de ceva, dublăm pur și simplu cuvântul inițial pentru a le arăta celorlalți ce am văzut sau am trăit noi – ”Marfă de marfă. Fată de fată și băiat de băiat. Bani de bani și fază de fază. Ana are mere de mere și Xenia are un pix de pix.”

Of, măi oameni buni…

În încheiere de încheiere, sper că v-a plăcut rubrica de rubrică pe care v-am prezentat-o, iar dacă nu v-a plăcut, atunci e nașpa de nașpa.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.