Spectacole de teatru în București – 3 mai

Spectacole de teatru cu George Costin și Andrei Huțuleac, la Metropolis, și cu Virginia Mirea și Mihaela Teleoacă, la Teatrul de Comedie.
În această seară, la Teatrul de Comedie, la Sala Studio, se joacă spectacolul ”Kimberly”, o recentă montare ce îi aparține regizoarei Andreea Vulpe.

03 Kimbelry_Virginia_Mirea_Vlad_Birzanu”Kimberly” este un spectacol provocator care răstoarnă ideile preconcepute despre normalitate. O familie disfuncțională, pusă în fața unor situații normale reacționează în cele mai neașteptate moduri, amintind de comediile negre. Umorul este bine dozat și dublat de emoție puternică.
O adolescentă suferă de o boală rară, îmbătrânește rapid, la 16 ani arată de 60 și se apropie de punctul final al vieții. Și totuși nu starea ei de sănătate e cea mai dificilă situație căreia trebuie să îi facă față, ci relația cu familia sa. Personajul este excepțional interpretat de Virginia Mirea.
Povestea absolut impresionantă îi oferă și Mihaelei Teleoacă o partitură ”pe muchie de cuțit”, aparent e doar o infractoare, de fapt este un personaj care ”vinde vise”.
Și ceilalți trei interpreți crează personaje puternic conturate: tânărul Vlad Bârzanu, actrița Teatruluui de Comedie, Laura Creţ, și Ioan Coman, actor al Teatrului Toma Caragiu Ploiești, oferind la rândul lor recitaluri.

Spectacolele serii:

19:00
”Amadeus”, piesa lui Peter Shaffer, în direcția de scenă a lui Victor Ioan Frunză, la Teatrul Metropolis Din distribuție fac parte: George Costin, Andrei Huțuleac, Alexandru Pavel, Nicoleta Hâncu, Sorin Miron, Adrian Nicolae, Alin Florea.

”Natură moartă cu nepot obez”, piesa scrisă de regizorul Ioan Sapdaru se joacă la Teatrul Odeon, cu Pavel Bartoş, Dorina Lazăr și Rodica Mandache în rolurile principale.

”Boeing Boeing”, comedie la Teatrul Elisabeta.

19:30
”Revizorul” de Gogol, spectacol în regia lui Felix Alexa, cu: Marius Manole, Mihai Constantin, Ana Ciontea în rolurile principale, la Sala Studio a Teatrului Naţional.

”Kimberly”, spectacol cu: Virginia Mirea, Mihaela Teleoacă, Vlad Bârzanu, Laura Creţ, Ioan Coman, regizat de Andreea Vulpe, la Teatrul de Comedie, Sala Studio.

”N-ai tu treabă!”, un text de Cătălin Ştefănescu după povestea lui Ion Creangă, “Dănilă Prepeleac”, spectacol cu: Marcel Iureş, Andrei Seuşan, Alexandru Voicu, în regia lui Alexandru Dabija, la Teatrul Act.

20:00
”Dineu cu proşti”, spectacol cu: Horaţiu Mălăele, Ion Caramitru, Aylin Cadîr/ Medeea Marinescu, Alexandru Bindea, Teodora Mareș / Costina Ciuciulică, Dorin Andone / Tomi Cristin, Alexandru Georgescu, la TNB, Sala Mare.

„Secretul fericirii” de Alexandru Popa, spectacol regizat de Vlad Zamfirescu, pe care îl vedeți și pe scenă alături de Irina Velcescu și Theo Marton, la Godot Café Teatru.

Sursa foto: Teatrul de Comedie

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.