Noi proteste în Piața Victoriei

UPDATE 22:30 – Protestatarii au început să plece din Piața Victoriei. În zonă se mai află aproximativ 200 de persoane, iar polițiștii rutieri au redeschis traficul pe bulevardul Lascăr Catargiu.

UPDATE 21:30 – Peste o mie de persoane scandează în fața Guvernului. Se strigă „Hoții, hoții!” și „DNA să vină să vă ia!”.

UPDATE 21:15 – Numărul protestatarilor a depășit de 700. În acest moment, circulația rutieră în Piața Victoriei este blocată.

UPDATE 21:00 Aproximativ 500 de persoane protestează în Piața Victoriei.

————–

Grațierea persoanelor condamnate pentru fapte de corupție i-a scos din nou pe români în stradă.

Câteva sute de persoane s-au adunat în această seară în Piața Victoriei din Capitală, pentru a protesta fata de amendamentele la proiectul de lege privind grațierea aprobate astăzi de Comisia Juridică din Senat.

Astfel, potrivit acestor propuneri, vor fi grațiați inclusiv cei condamnați pentru trafic de influență, luare și dare de mită, abuz în serviciu și conflict de interese.

De asemenea, ar urma să fie grațiate persoanele condamnate pentru infracțuni asimilate celor de corupție, precum efectuarea de operațiuni financiare incompatibile cu funcția.

Dezbaterile asupra proiectului de lege privind graţierea vor continua mâine, în vederea întocmirii unui raport care va fi înaintat plenului Senatului.

Camera Deputaților este for decizional în acest caz.

Premierul Sorin Grindeanu a scris pe Facebook că nu susține amendamentele adoptate de Comisia juridică a Senatului.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.