Cele mai interesante evenimente de astăzi, 3 mai, din Bucureşti

CINEMA

* Şi astăzi au loc două proiecţii mai speciale la Cinemateca Eforie:

– de la ora 17:30 rulează, la cererea spectatorilor, drama „Rebel fără cauză” regizată de Nicholas Ray în 1955, cu James Dean şi Natalie Wood;

– de la ora 19:30, în cadrul aniversării Danielle Darrieux – 100 de ani (1 mai), este proiectată comedia muzicală şi romantică „Domnişoarele din Rochefort” de Jacques Demy, în care actriţa joacă alături de Catherine Deneuve, Françoise Dorléac, Michel Piccoli şi Gene Kellly.

* La Cinema Elvira Popescu, de la ora 19:00 începe întâlnirea cu publicul bucureştean a lui Caryl Ferey, autorul francez al romanului „Zulu”. Evenimentul cuprinde atât lansarea acestei cărţi cât şi prima proiecţie publică în România a filmului omonim regizat de Jérôme Salle în 2013, care îmbină elemente de politic cu investigaţia socială, avându-i pe Orlando Bloom şi Forest Whitaker în rolurile principale. Alături de Cayl Ferey, mai iau cuvântul: Codin Maticiuc, co-producătorul filmului „Ana, mon amour” şi autorul bestsellerului „Consumatorul de suflete” şi Cyrielle Diaz, responsabila Biroului de promovare a cărţii din cadrul Institutului Francez din Bucureşti.

SPECTACOL

Spectacolul serii este cel al celebrei Companii Cirque du Soleil intitulat „Varekai”, ce are, de la ora 20:00, prima din cele şapte reprezentaţii programate până pe 7 mai în Pavilionul Central al Romexpo şi la care iau parte 50 de acrobaţi şi muzicieni din 19 ţări.

MUZICĂ

* Cele două săli ale Ateneului Român găzduiesc tot atâtea recitaluri, începând cu ora 19:00:

–  la Sala Mare, cel cameral susţinut de violoncelistul Anton Niculescu şi pianistul Bruno Canino, având în program Sonatele 2, 3 şi 4 pentru pian şi violoncel compuse de Ludwig van Beethoven;

– la Sala Mică, pianistul Andrei Petrache interpretează lucrări de J.S. Bach, Beethoven, Rahmaninov şi Musorgski.

* În Control Club, de la ora 20:00 se face accesul pentru concertele susţinute de cele trei trupe alese de juriu pentru finala competiţiei #SzigetTalent 2017: NEXT EX, The Kryptonite Sparks, Tourette Roulette. Publicul, care are drept de vot în proporţie de 50%, poate participa şi la tombola din cadrul evenimentului, care pune la bătaie 2 abonamente la Sziget Festival ce se va desfăşura între 9 şi 16 august la Budapesta.

EXPOZIŢIE

În Sălile Kretzulescu ale Muzeului Naţional de Artă al României, de la ora 18:00 are loc vernisajul expoziţiei de gravură „Visul Pământului”, a artistei japoneze Noriko Yanagisawa, prezentă la eveniment. Organizată în colaborare cu Ambasada Japoniei, expoziţia poate fi vizitată până pe 15 iunie.

CARTE

La Biblioteca Centrală Universitară, de la ora 18:00 are loc lansarea volumului „Mai sunt judecători la Berlin”, de Dan Radu Ruşanu, în prezenţa autorului şi a mai multor personalităţi politice şi culturale de marcă.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.