Trei alimente care trebuie incluse în alimentația zilnică

Cercetătorii americani au stabilit care sunt cele trei alimente, cele mai importante pentru sănătatea noastră, care trebuie să fie incluse neapărat în alimentația zilnică, pentru a ameliora starea de sănătate.

mereÎn opinia cercetătorilor din Statele Unite, pentru a avea o sănătate perfectă trebuie să consumăm zilnic mere.

Merele conțin o varietate extrem de bogată de elemente nutritive, vitamina C, care au rol antioxidant, acizi hidroxicinamici, dihidrocalcone, quercetina, un tip de flavonoidă. Toate aceste elemente nutritive combat bolile cardiovasculare și oncologice.

Un alt aliment care trebuie consumat zilnic este morcovul, considerat de cercetătorii

Sursa foto: Jurnalderetete.md
Sursa foto: Jurnalderetete.md

americani un aliment deosebit de valoros, cu proprietăţi terapeutice multiple, valabile în combaterea unei game largi de afecţiuni.

Conţinutul biochimic al morcovului este foarte diversificat: are carotenoizi (ce dau culoarea portocalie), în principal beta-caroten, care este transformat de organism în vitamina A, numită vitamina frumuseţii, cu efecte directe pentru piele, inimă şi sistem imunitar. În afara vitaminei A, mai conţine vitaminele B1, B2, B6, C, E, K, P, PP, ceea ce explică necesitatea unui consum susţinut de morcov în caz de avitaminoze severe. Mai conţine săruri minerale, absolut necesare creşterii şi sănătăţii omului: fier (7%), potasiu, fosfor, calciu, magneziu.

Se recomandă să consumăm zilnic cel puțin câte un morcov. Morcovul este extrem de bun pentru stimularea metabolismului, contribuind, totodată, la buna funcționare a nucicolonului.

Nucile sunt și ele recomandate de cercetătorii americani, pentru că ele contribuie la scăderea şi reglarea tensiunii arteriale. Nucile mai sunt recomandate în combaterea bolilor de inimă şi a cancerului.

Experții susțin că merele, morcovii și nucile sunt capabile să refacă pe cale naturală celulele organismului uman. De asemenea, aceste trei alimente sunt bogate în vitamine și potolesc foamea.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.