Spectacole de teatru în București – 28 aprilie 2017

Spectacole de teatru cu Daniela Minoiu și Alexandru Mike Gheorghiu, la Nottara, și cu Răzvan Mazilu și Monica Petrică, la Gala Dansului, la Teatrul Odeon

Teatrul Odeon celebrează Ziua Mondială a Dansului (29 aprilie) printr-o Gală Extraordinară, astăzi, de la ora 19.00, la Sala Majestic.
Este o tradiție ca această instituție să sărbătorească an de an dansul, o artă care nu se bucură de aceeași deschidere și atenție, precum teatrul, deși ar merita pe deplin.

Răzvan Mazilu, coregraful Teatrului Odeon, a pregătit un spectacol în care a invitat dansatori, coregrafi și actori. Va dansa alături de Monica Petrică, Cristina Dijmaru, Ovidiu Matei Iancu, Ștefan Lupu, de performerii Centrului Independent Coregrafic Linotip: Ioana Marchidan, Galea Bobeicu, Diana Spiridon, Arcadie Rusu, Alex Calin și Alin State. Vor urca pe scenă și membrii Clubului TangoTangent și actrițele: Ruxandra Maniu, Paula Niculiţă, Anda Saltelechi și Antoaneta Zaharia.

Vor fi prezentate momente din spectacolele: Un Tango Mas, Romeo și Julieta, Babel, Zic Zac, dar și creații originale, în premieră.

Gala va fi urmată de lansarea cărții ”Răzvan Mazilu. De la dans la musical” de Sanda Vișan, un fascinant dialog despre arta acestui creator și contextul social, politic și chiar personal al spectacolelor sale.

Spectacolele serii:

19:00

Gală Extraordinară a Dansului, spectacol creat de Răzvan Mazilu la sala Majestic aTeatrului Odeon.

”Carousel”, spectacol în regia lui Andrei Şerban, la Sala Liviu Ciulei a Teatrului Bulandra, adaptare după piesa Liliom de Ferenc Molnar şi filmul cu acelaşi titlu de Fritz Lang. Din distribuție: Vlad Ivanov, Ana Ularu sau Alexandra Fasolă, Mirela Gorea, Cătălin Babliuc, Rodica Lazăr sau Maria Obretin.

”Visul unei nopţi de vară”, piesa lui Shakespeare în direcția de scenă a lui Victor Ioan Frunză, din distribuție fac parte: George Costin, Alin Florea, Andrei Huțuleac, Sorin Miron, Nicoleta Hâncu, Adrian Nicolae, la Teatrul Metropolis.

”Revizorul” de Gogol, spectacol în regia lui Horaţiu Mălăele, pe care îl vedeți pe scenă alături de: George Mihăiţă, Virginia Mirea, Delia Seceleanu, Valentin Teodosiu, Vladimir Găitan, la Teatrul de Comedie.

”Artificii” de Irina Dobriță, spectacol ce îi are în rolurile principale pe Cristina Drăghici și Silviu Debu, regia Elena Morar, la Sala Nouă a Teatrului de Comedie, proiect câștigător la COMEDIA ȚINE LA TINEri, ediția a VI-a, 2015.

”O noapte furtunoasă”, spectacol realizat de Stelian Milu, la Teatrul Excelsior. În distribuție: Iulian Ilinca, Tudor Pîrvu, Ciprian Cojenel, Stelian Milu, Vladimir Drăghia, Silvana Ionescu, Diana Dumitrescu.

”Visul unei nopţi de vară”, spectacol în regia lui Petrică Ionescu, la TNB, Sala Mare. Din distribuție: Marius Bodochi, Raluca Petra, Maia Morgenstern / Daniela Nane, Costel Constantin / Tomi Cristin.

”Molly Sweeney” de Brian Friel, spectacol în regia Sânzianei Stoican, cu: Mihaela Trofimov, Constantin Cojocaru și Liviu Pintileasa, la Unteatru.

”Doi pe o bancă” de Aleksandr Ghelman, cu Tania Filip şi Florin Zamfirescu, regia: Emanuel Pârvu, la Godot Café Teatru.

”Încurcătură la nivel înalt” de Ray Cooney, comedie bulevardieră în regia lui Şerban Puiu, la Teatrul Elisabeta.

19:15

”O noapte pe dos”, comedie cu Marcela Motoc și George Constantinescu, la Teatrul de artă Bucureşti.

19:30

”Nina sau despre fragilitatea pescărușilor împăiați” de Matei Vișniec, spectacol cu Mihaela Teleoacă, Gheorghe Visu și Lucian Pavel, în regia lui Alexandru Maftei, la Teatrul de Comedie, Sala Studio.

”Burlaci şi burlăciţe” de Hanoch Levin, spectacol în cadrul programului Laboratorul de Teatru Dens, regia: Alessandra Giuntini, cu: Vlad Gălăţianu, Daniela Minoiu, Alexandru Mike Gheorghiu, Corina Dragomir, Sebastian Ghiţă, la Sala George Constantin a Teatrului Nottara.

20:00

”Iubire isterică”, un nou spectacol regizat de Cristi Juncu, la Teatrul Metropolis. În distibuție: Diana Cavallioti, Teodora Stanciu, Andreea Vasile, Claudiu Istodor, Bogdan Farcaş și Cristian Popa.

22:00

”Noi 4”, piesa Liei Bugnar, cu: Ilinca Manolache, Maria Obretin, Lia Bugnar, Marius Manole, prezentat de Teatrul nu e o clădire la Godot Cafe Teatru.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.