Cele mai interesante evenimente de astăzi, 26 aprilie, din Bucureşti

CINEMA

* La Cinemateca Eforie, cei 75 de ani împliniţi de Barbara Streisand pe 24 aprilie sunt marcaţi prin proiecţia, de la ora 17:00, a comediei romantice „Ce se întâmplă, doctore?” regizată de Peter Bogdanovich, în care vedeta joacă alături de Ryan O’Neal.

* La Cinema Elvira Popescu, de la ora 20:30 este proiectată, în avanpremieră, comedia dramatică „Perfetti sconosciuti / Complet străini” de Paolo Genovese despre cele trei vieţi ale fiecăruia dintre noi: cea publică, cea privată şi cea secretă.

MUZICĂ

* În cadrul proiectului Symphonic Meets Jazz, Elena Mîndru susţine, de la ora 19:00, la Sala Radio, un recital alături de Orchestra de Cameră Radio, dirijată de Mihaela Cesa-Goje. Solişti: Michael Acker – contrabas, precum şi finlandezii Tuomas J. Turunen– pian şi Anssi Tirkkonen – percuţie.

* Andreea Blidariu, Ala Cheptini, Mihaela Işpan, Adriana Marcu, Marta Sandu, Mihaela Stanciu, Filip Panait, Liviu Indricău şi Valentin Vasiliu, acompaniaţi la pian de Lidia Butnariu şi Gonul Aptula, dau un recital cu arii celebre, de la ora 18:00, la Opera Naţională.

* Sala Mare a Ateneului Român găzduieşte, de la ora 19:00, concertul „Eugen Doga. 80 de primăveri”, dedicat aniversării celor 80 de ani ai compozitorului din Republica Moldova.

* Flautistul Mihai Vaida, acompaniat la pian de Iuliana Alecu susţine un recital de la ora 19:00, la Palatul Suţu – Muzeul Municipiului Bucureşti, în cadrul Stagiunii Muzicale „Iosif Sava” 2016-2017 a Fundaţiei ACCUMM.

* De la ora 21:00 cântă trupele:

– E.M.I.L. în Clubul Expirat – Halele Carol;

– Otherside în Control Club.

* Horia Brenciu şi HB Orchestra dau concert de la ora 21:30, în Hard Rock Cafe.

* Formaţia italiană Mode Inside susţine un concert tribut Depeche Mode de la ora 22:30, în Berăria H.

EXPOZIŢII

* La Sala Tancred Bănăţeanu a Muzeului Naţional al Ţăranului Român, de la ora 18:00 este vernisată expoziţia „Ţinutul Buzăului. Privelişti, rosturi, poveşti”, închipuite cu ajutorul lucrurilor mai vechi sau mai noi făcute de mâini dibace, lucruri folosite în viaţa de zi cu zi sau la prilejuri de sărbătoare. Bucureşti Fm este partener media al evenimentului.

* La Institutul Cervantes, în cadrul celei de-a IV-a ediţii a Zilelor Culturii Sefarde la Bucureşti, de la ora 18:00 este vernisată expoziţia „Bucureştiul Sefard: 500 de ani de istorie in imagini”. Prezintă: Conf. Univ. Felicia Waldman – Universitatea Bucureşti şi Dr. Anca Tudorancea, secretar ştiinţific al Centrul pentru Studierea Istoriei Evreilor din România. Vernisajul este urmat de conferinţa „Istoria muzicii sefarde”, susţinută de Karen Gerson Sarhon – coordonatoarea Centrului de Studii Sefarde Turco-Otomane de la Istanbul şi de Masa rotundă cu tema „Istoria sefarzilor din Balcani şi Imperiul Otoman ajunşi în România”. Participă: Karen Gerson Sarhon, Felicia Waldman, Anca Tudorancea; Carol Iancu Prof. la Universitatea Paul Valery din Montpellier şi Mark Weitzman de la Centrul Simon Wiesenthal din New York.

* Vernisajul expoziţiei de fotografie „Elementele Naturii”, realizată de Principesa Sofia a României, care cuprinde 50 de peisaje fotografice realizate de Alteţa Sa Regală, în ultimii doi ani, în regiunea Bretania din Franţa, are loc de la ora 19:00, în foaierul Sălii Media a Teatrului Naţional, unde poate fi vizionată până pe 10 mai. La eveniment mai iau cuvântul: Ion Caramitru – directorul general al TNB, Maestrul Ştefan Câlţia şi Iren Arsen – directorul Curtea Veche Publishing, întrucât este lansată şi colecţia de 36 de fotografii de artă „Ultramarine”, sub formă de cărţi poştale care poartă semnătura Principesei Sofia, apărută la această editură.

FESTIVAL

În cadrul celei de-a doua ediţii a Festivalului „Oraşul şi Literatura” (LOFEST), astăzi sunt invitaţi, de la ora 19:00, în sala Arcelor a sediului ArCuB din Hanul Gabroveni: Jan Cornelius, Filip Florina, Tudor Ganea şi Andrew Davidson. Mediatori: Carmen Muşat şi Ovidiu Şimonca.

CARTE

* La Librăria Sophia, volumul „Frumuseţea lucrurilor ultime”, este prezentat de autorul său, poetul, matematicianul şi teologul Florin Caragiu, de scriitorul Marius Vasileanu – jurnalist şi profesor de Istoria religiilor şi de regizorul Toma Enache.

* La Cafeneaua critică, ce începe de la ora 19:00, în Club A are loc prezentarea proiectului Infinitezimal (revistă şi colecţie de cărţi). Invitat special: Gavril Ţărmure (preşedintele Fundaţiei Societatea de Concerte); amfitrion: Ion Bogdan Lefter.

* Cartea de debut a scriitorului francez Olivier Bourdeaut intitulată „Aşteptându-l pe Bojangles”, tradusă de Alice Georgescu, este lansată la ora 19:00, la Ceainăria Cărtureşti Verona.

* De la aceeaşi oră 19:00, la Librăria Humanitas de la Cişmigiu are loc lansarea romanului „Pelinul negru” de Ioana Nicolaie, prezentată de autoare, Dan C. Mihăilescu şi Lidia Bodea, directorul Editurii.

ÎNTÂLNIRE

În Amfiteatrul Iorga al Facultăţii de Istorie a Universităţii Bucureşti, de la etajul I al sediului din Bd. Elisabeta nr. 4 – 12, de la ora 17:00 are loc o nouă întâlnire dedicată istoriei şi civilizaţiei otomane şi turce, având ca temă muzica iar ca invitat pe artistul Bogdan-Mihai Simion, doctorand în filologie, cobzar, solist, actor, scriitor şi folclorist.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.