Cele mai interesante evenimente de astăzi, 25 aprilie, din Bucureşti

CINEMA

De la ora 19:00, la Cinemateca Eforie este prezentată, în ciclul „Istoria filmului universal în capodopere”, drama „Ladri di biciclette / Hoţi de biciclete”, adaptare regizată de Vittorio De Sica după un roman de Luigi Bartolini, cu: Lamberto Maggiorani, Enzo Staiola, Lianella Carell, Gino Saltameranda, Giulio Chiari.

MUZICĂ

* Concertul serii este cel susţinut de cântăreaţa de origine cubaneză Omara Portuondo, deţinătoare a unui premiu Grammy şi ambasador artistic al ţării sale, alături de Buena Vista Social Club, de la ora 20:00, la Sala Palatului. Damian Drăghici este invitat special pentru a prezenta noul său proiect muzical, plin de originalitate, întitulat „The Gypsy Cuban Project”, album ce are ca piesă de rezistenţă „Serenata en Batanga”, interpretată într-o manieră inedită de acesta la nai, în duet cu Omara Portuondo.

* Trupa de brutal death/grind metal Benighted din Franţa dă concert, de la ora 19:00, în Clubul Fabrica.

* Concertul Monaday Ministers – Pure acoustic blues! începe de la ora 20:00 în BEAT bar umanist.

* Mihai Mărgineanu şi trupa sa cântă în Berăria H, începând cu ora 22:30.

DANS

* De azi până pe 15 iulie la Centrul Naţional al Dansului se desfăşoară o serie de evenimente dedicate coregrafei avangardiste de origine română Iris Barbura. Astăzi, de la ora 19:30, la Sala Stere Popescu, sunt programate spectacolele „Tribute to Iris Barbura”, în coregrafia artistei americane Beth Soll, şi soloul „Iris”, creat de Beth Soll în amintirea profesoarei sale de dans, Iris Barbura. De asemenea are loc prezentarea cărţii „Tribute to Iris Barbura” de Corina Cimpoieru, Agnes Kern şi Igor Mocanu, co-editată de CNDB şi Deutsches Tanzarchiv din Köln.

* Spectacolul de dans contemporan „Babel”, conceptut de Arcadie Rusu despre iluzia stabilităţii în societatea contemporană, are o nouă reprezentaţie, de la ora 20:00, la Centru Independent Coregrafic Linotip din Palatul Universul.

EXPOZIŢII

* Expoziţia „Dada on Tour & Guests. Last Stop – Bucharest”, prezentată în colaborare cu Asociaţia „Dada 100 2016 Zürich” şi Cabaret Voltaire din Zürich, este vernisată, de la ora 18:30, la Galeria Tipografia, din cadrul Combinatului Fondului Plastic, unde poate fi vizitată până pe 10 mai. Curatori: Adrian Notz şi Juri Steiner.

* De astăzi, până pe 7 mai, la sediul creart din Piaţa Lahovari, nr.7, puteţi viziona expoziţia „Drumul spre Emmaus”, ce reuneşte lucrări inedite realizate de iconari şi pictori bisericeşti, personaliţăti ale artei creştine, fiind un proiect cultural dedicat Anului omagial al iconarilor şi apărătorilor ortodoxiei în timpul comunismului. Expoziţia are şi o parte cu un pronunţat caracter practic: demonstraţii de artă şi tehnică a icoanei bizantine şi a picturii murale, susţinute de Mihaela Bădescu (arta icoanei, în zilele de 26 şi 27 aprilie) şi de Diana Elena Borundel (artă murală, în zilele de 28 şi 29 aprilie).

FESTIVAL

De azi până Duminică 29 aprilie se desfăşoară a doua ediţia a Festivalului „Oraşul şi Literatura” (LOFEST), care cuprinde seri de lecturi publice, întâlniri cu cititorii şi dezbateri pe marginea oraşului văzut de scriitori din spaţiul european. Programul de astăzi are loc, de la ora 19:00, în sala Arcelor a sediului ArCuB din Hanul Gabroveni, având ca invitaţi pe Jan Cornelius, Stelian Tănase, Florin Iaru şi Robert Şerban, iar ca mediatori pe Carmen Muşat şi Ovidiu Şimonca.

DEZBATERE

Editura Litera organizează, în cadrul Clubului de carte, o dezbatere pe tema romanului „Parada de Paşte”, de Richard Yates, de la ora 18:30, în Therapy Cafe din  Strada Sfinţii Voievozi nr. 60

CONFERINŢĂ

* Dr. arh. Ruxandra Nemţeanu susţine conferinţa „Cum se vede Primul Război Mondial prin ochii unui arhitect din zilele noastre”, de la ora 18:30, la Palatul Suţu, sediul central al Muzeului Municipiului Bucureşti.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.