Cele mai interesante evenimente de astăzi, 24 aprilie, din Bucureşti

CINEMA

Evenimentul cinematografic al serii este cea de 45-a ediţie a Galei Premiilor UCIN (Uniunea Cineaştilor din România), ce are loc de la ora 18:30, la Sala Studio a Teatrului Naţional.

La Institutul Cervantes, în cadrul programului „Zilele Culturii Sefarde”, de la ora 19:00 este proiectată comedia dramatică argentiniană „Cómo ganar enemigos / Cum să-ţi faci duşmani”, de Gabriel Lichtmann, ce are ca personaj principal pe Lucas, un tânăr avocat, care crede că a întâlnit în fermecătoarea Bárbara femeia perfectă, mai ales că e pasionată de literatură, pe care o duce acasă la el de la prima întâlnire. Dimineaţa următoare, Lucas se trezeşte singur, Bárbara nu mai e… şi banii lui puşi deoparte au dispărut. Hotărât să-şi recupereze economiile, porneşte pe urmele ei, însă are parte de o mare surpriză.

DoR (Decât o Revistă) vă invită să vizionaţi, de la ora 19:30, la Cinema Elvira Popescu, documentarul „Varză, cartofi şi alţi demoni” în prezenţa realizatorului său, Şerban Georgescu, ce şi-a documentat personal subiectul timp de un an, lucrând pământul cot la cot cu sătenii despre care este vorba în film şi care încearcă să iasă dintr-un cerc vicios: 1 sat, 1.000 de tractoare, 100.000 de tone de varză. Profit? Niciunul. Din contră: la finalul zilei există datorii. Proiecţia este urmată de o sesiune de întrebări şi răspunsuri.

La Centrul Ceh, în cadrul  programului „Documentary Mondays”, de la ora 20:00 este proiectat filmul „The Pruitt-Igoe Myth“, de Chad Freidrichs, al cărui titlu este numele unui complex de locuinţe publice ce a devenit un simbol al eşecului în rândul arhitecţilor şi politicienilor, fiind distrus într-o implozie dramatică şi extrem de mediatizată. Filmul explorează problemele sociale, economice şi legislative care au dus la declinul de locuinţe publice în America, şi centrele oraşelor în care se aflau, în timp ce urmăreşte poveştile personale ale mai multor locuitori ai complexului.

MUZICĂ

Evenimentul muzical al serii începe de la ora 19:00, la Sala Radio, şi este cea de-a XV-a ediţie a Premiilor Muzicale Radio România, gală de decernare a celor mai importante premii din muzica românească oferite anual de postul public de radio pentru performanţe în muzica pop, dance, folk şi pop-rock.

Concertul serii este cel susţinut la Sala Palatului, începând cu ora 20:00, de Gregory Porter, vocea generaţiei sale de muzicieni şi primul nume din jazz-ul mondial, răsfăţatul Americii şi al marilor festivaluri de jazz precum Montreux, North Sea Jazz, Jazz A Vienne, Copenhagen Jazz Festival.

Trupa Eyedrops susţine un concert de la ora 21:00, în Clubul Expirat – Halele Carol, având ca invitaţi pe cei de la We Singing Colors.

În mod excepţional, recitalul pianistului Dragoş Cantea din cadrul „Stagiunii de marţi seara” are loc astăzi, de la ora 19:00, la sala mică a Ateneului Român. În program: Sonata nr. 21, în Fa major de Haydn; Sonata nr. 21, în Si bemol major de Schubert şi Sonata nr. 4, în Fa diez major de Scriabin.

SPECTACOLE DE TEATRU

 „A.A.A.” un spectacol de Chris Simion – Mercurian, cu: Ioana Marchidan, Alin State, Vlad Birzanu, Carla Maria Teaha si Irina Margareta Nistor, invitat special.
O lecție de gramatica inedită…de gramatică a iubirii.
Prima producție Grivița 53, un proiect de susținere în campania G53 – strângerea de fonduri pentru primul teatru independent ce va fi construit de la 0 pe terenul din strada Griviței. ”A.A.A.” se va juca de 53 de ori, la Godot Cafe Teatru.
Reprezentația din această seară începe la ora 20:00.
”Caramitru-Mălăele, câte-n lună şi în stele”, spectacol cu ioc Caramitru, Horațiu Mălăele și Adrian Naidin, gazduit de TNB, la Sala Mare la ora 20:00.

EVENIMENTE

La Centrul de Teatru Educațional Replika, în cadrul Platformei de Artă Educaţională 2017-2018, deseară au loc:

– de la ora 19:00, o reprezentaţie cu spectacolul Centrului Naţional al Dansului „The Institute of Change / Institutul Schimbării”, despre schimbarea de sex, de şi cu Carmen Coţofană, Paul Dunca, Maria Mora, Ada Muşat, Cristian Neagoe şi Alex Ifimov;

– de la ora 20:20, prezentarea cărţii „Argonauţii” de Maggie Nelson, un jurnal care flexează genurile, o lucrare de „auto-teorie” care oferă observaţii noi, energice şi actuale despre dorinţă, identitate, despre limitările şi posibilităţile iubirii şi ale limbajului;

– de la ora 21:00, proiecţia documentarului „Strike a pose” de Ester Gould şi Reijer Zwaan ce prezintă o emoţionantă poveste despre sentimentul ruşinii sau curajul de a te arăta lumii aşa cum eşti care implică pe cei, 7 dansatori (6 gay şi 1 heterosexual) cooptaţi în controversatul turneu al Madonnei din 1990.

Muzeul Naţional al Literaturii Române vă invită la un nou eveniment din seria „Serilor de poezie şi jazz ale MNLR”, ce are loc de la ora 18.00, în Green Hours Jazz-café, unde susţin recitaluri poeţii Angela Marinescu şi Eugen Suciu, însoţiţi de intervenţiile blues & jazz imaginate de maestrul Mircea Tiberian. Amfitrionul serii este scriitorul Ioan Groşan.

EXPOZIŢIE

Vernisajul expoziţiei „DADA ROOTS”, cu lucrări ale studenţilor şi absolvenţilor departamentului Fotografie şi Imagine Dinamică al Universităţii Naţionale de Arte Bucureşti, are loc de la ora 18:00, la UNA Galeria. Curator: Radu Stern (Elveţia) în colaborare cu Roxana Trestioreanu şi Daniel Constantinescu. Expoziţia „DADA ROOTS”, a fost prezentată la Centrul de Artă Contemporană din Torun, Polonia, în perioada 5 decembrie 2016 – 3 februarie 2017

CARTE

Mirela Retegan, cunoscuta fondatoare a fenomenului Zurli, îşi lansează volumul „Astăzi este despre astăzi” – ora 18:00, la Librăria Cărtureşti Carusel. Alături de autoare vor povesti despre carte Irén Arsene Mate, şi psihoterapeutul Gáspár György.

La Librăria Humanitas de la Cişmigiu, în cadrul Serilor Nautilus – evenimente lunare dedicate iubitorilor de science fiction & fantasy – de la ora 19:00, are loc o discuţie prin skype a Anei Nicolau cu scriitoarea Robin Hobb. Robin Hobb este al doilea pseudonim al romancierei americane Margaret Astrid Lindholm Ogden, născută în 1952, în California.

CONFERINŢĂ

Fundaţia Calea Victoriei organizează, de la ora 19:00, la sediul din strada Popa Soare nr. 40, conferinţa „România interioară şi România exterioară”, susţinută de antropologul Vintilă Mihăilescu, prof. univ. şi directorul Departamentului de Sociologie a Facultăţii de Ştiinţe Politice al Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.