Vaccinul împotriva rujeolei oprit de la export

Exportul de vaccinuri va fi suspendat temporar.

Procedurile au fost inițiate de Ministerul Sănătății, astfel încât să fie asigurat necesarul de doze pentru imunizarea copiilor din România, având în vedere numeroasele cazuri de rujeolă înregistrate în țara noastră.

Dozele de vaccin împotriva acestei boli au fost deja blocate în depozite, iar distribuitorii au fost informați în legătură cu această decizie.

Autoritățile au demarat și procedurile de notificare a Comisiei Europene, fiind invocate motive de sănătate publică.

Asta deoarece limitarea exporturilor poate fi considerată o îngrădire a liberei circulații a mărfurilor în Uniunea Europeană.

Pe de altă parte, o modificare legislativă, care a fost adoptată săptămâna aceasta, va permite farmaciilor să devină distribuitori de medicamente și să le exporte.

Colegiul Farmaciștilor a dat asigurări că principala activitate va rămâne aprovizionarea pacienților români cu medicamente și nu comerțul paralel.

Precizarea a fost făcută în condițiile în care producătorii de medicamente, dar și pacienții au criticat actul normativ, spunând că accesul bolnavilor români la unele medicamente va fi îngreunat, transmite Rador.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.