Marian Drăgulescu, aur la sol la Campionatele Europene de la Cluj-Napoca

Sportivul român Marian Drăgulescu a câștigat, astăzi, medalia de aur în concursul la sol din cadrul Campionatelor Europene de la Cluj-Napoca.

În vârstă de 36 de ani, multiplul campion mondial și european a fost notat de arbitri cu 14,500 puncte în urma exercițiului său.

Locurile următoare au fost ocupate de Dmitrii Lankin (14,466) şi Alexander Shatilov (14,400).

Marian Drăgulescu are acum 10 titluri continentale în palmares și a doborât astfel recordul deținut de Nadia Comaneci, chiar în prezența multiplei campioane a României.

De notat este și faptul că aceasta este prima medalie pentru țara noastră la Campionatele Europene de la Cluj.

Campionatele Europene de gimnastică artistică se desfășoară în perioada 19-23 aprilie la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, la 60 de ani de la precedenta ediție găzduită de România, la startul competiției aliniindu-se 274 de sportivi din 37 de țări.

România este reprezentată la Europene de 10 sportivi. Lotul feminin este format din Olivia Cîmpian, Ioana Crișan, Larisa Iordache și Cătălina Ponor, iar cel masculin din Marian Drăgulescu, Cristian Bățagă, Vlad Cotuna, Adelin Kotrong, Laurențiu Nistor și Andrei Ursache.

Larisa Iordache și Cătălina Ponor vor evolua, duminică, în finala la bârnă. Tot duminică, în concursul masculin, Marian Drăgulescu va participa în finala la sărituri.

Duminică, în ultima zi a Campionatelor Europene de la Cluj-Napoca sunt programate următoarele finale: masculin — sărituri, paralele și bară; feminin — bârnă și sol (13:30-16:40).

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.