Bicicliștii protestează

optar

Bicicliștii se adună astăzi în Piața Charles de Gaulle.

Acțiunea este organizată sub sloganul „Vrem un oraș pentru oameni!”.

Adunarea participanților va începe la ora 14:30 în parcul Herăstrău, intrarea Charles de Gaulle, a anunțat Organizația pentru Promovarea Transportului Alternativ în Romania.

Se va pleca în marș la ora 15:30, pe traseul Bulevardul Constantin Prezan – Arcul de Triumf – Șos. Kiseleff – Piața Victoriei – Nicolae Titulescu – Pasajul Basarab – Șos. Grozăvești, apoi întoarcere până în Piața Victoriei – Calea Victoriei – Bulevardul Regina Elisabeta – Schitu Măgureanu – Pod Izvor – Splaiul Independenței – Libertății – Națiunile Unite – Strada Izvor – Calea 13 Septembrie – Unirii – Dimitrie Cantemir – Parcul Tineretului.

Vicepreședintele OPTAR, Irina Zamfirescu, ne-a declarat că bicicliștii se vor opri, pentru 15 minute, în fața Municipalității, pe bulevardul Regina Elisabeta.

Ea spune că motivele protestului de astăzi sunt aceleași ca și în anul 2013 și că nu s-a schimbat nimic de atunci și până acum.

Mai exact, bicicliștii le cer autorităților piste speciale pentru vehiculele cu două roți și măsuri de încurajare a transportului alternativ, în condițiile în care orașul e tot mai poluat.

La marșul de astăzi sunt așteptate câteva mii de persoane, a mai spus Irina Zamfirescu de la OPTAR.

Sursa foto: optar.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.