UPDATE: Un pacient a murit din cauza unei transfuzii greșite

Sursa foto: Doctorul zilei

UPDATE 15:21 – Purtătorul de cuvânt al instituției medicale, doctor Fiorela Mitoiu, a precizat, pentru București FM, că, după transfuzie, pacientul a intrat în stop cardio-respirator, a fost resuscitat, după care a fost transferat la Spitalul Floreasca unde a fost declarat decesul.

Asistenta care s-a ocupat de transfuzia greșită a fost suspendată.

”Persoana responsabilă, respectiv doamna asistentă, a fost suspendată din funcție pe toată perioada desfășurării anchetei care s-a declanșat la nivelul spitalului.

Pe de altă parte, conform legilației i-am anunțat și pe cei de la DSP (Direcția de Sănătate Publică) și pe cei de la Institutul Hematologic, care s-au deplasat la noi la spital și și-au făcut propria anchetă și au tras propriile concluzii.

Avem această anchetă în curs de desfășurare care merge, ca sancțiuni, până la desfacerea contractului de muncă.

Pe parte penală, nu e treaba noastră ca spital”, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului ”Sfântul Pantelimon, doctor Fiorela Mitoiu.

—————————

Un pacient de la Spitalul ”Sfântul Pantelimon” a murit din cauza unei transfuzii greșite de sânge, au precizat surse din Ministerul Sănătății pentru reporterul nostru, Mihaela Arion.
Este vorba despre un bărbat în vârstă de 66 de ani care suferea de mai multe afecțiuni, printre care și ciroză.

Săptămâna trecută, acesta se internase pentru tratament la secția de gastroenterologie, iar vineri o asistentă i-a făcut o transfuzie de sânge dintr-o grupă greșită, deși nu avea voie. După ce i s-a făcut rău, el a fost transferat la Spitalul Floreasca, unde a și murit.

În urma acestui incident, Ministerul Sănătății a demarat o anchetă la Spitalul ”Sfântul Pantelimon”.

Amintim că o situație asemănătoare s-a înregistrat anul trecut în București.
O femeie a murit după ce i s-a făcut o transfuzie greșită de sânge la Spitalul de Arși.

Lasă un răspuns