Românii au preferat stațiunile din țară pentru petrecerea sărbătorilor

turism-millenium.ro

Românii care au petrecut Paștele în țară, au cheltuit peste 7 milioane de euro.

Aproape 110.000 de turiști au ales pentru această perioadă hotelurile și pensiunile din țară, potrivit Federației Patronatelor din Turismul Românesc.

Cele mai căutate destinaţii au fost Valea Prahovei, zona Bran-Moeciu, Bucovina şi Maramureş.

Și în acest an ofertele s-au adresat tuturor categoriilor de turiști. Românii au mers și la pensiunile din zona rurală, în city break-uri în țară și străinătate, și au ajuns chiar și pe litoral.

Hotelurile și pensiunile din zonele turistice românești au pus la dispoziție 136.000 de locuri de Paște, dintre care s-au vândut mai mult de 108.000, ceea ce reprezintă un grad de ocupare de 79%.

Totodată, se constată o uşoară creştere a tarifelor, cuprinsa intre 2-5% fata de acum doi ani. Doar pentru vacanțele petrecute în țară, turiștii au cheltuit mai mult de 33 de milioane de lei (peste 7 milioane de euro), potrivit calculelor FPTR.

Tendința ultimilor ani se păstrează și în ceea ce priveşte modalitatea de rezervare și din ce în ce mai puţini turişti români au ales să călătorească în ţară prin agenţiile de turism. Cei mai mulţi au rezervat direct la structura de cazare sau au folosit sisteme de rezervări on-line.

În ceea ce priveşte turismul extern, interesul pentru petrecerea Paştelui în străinătate a fost scăzut, comparativ cu anii trecuţi. Asta din cauza numarului mic de zile libere, dar și a contextului internațional actual.

Cele mai căutate destinaţii externe au fost cele de pe litoralul bulgăresc, urmate de cele din Grecia sau Tenerife.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.