FCSB sus răsare

Am pierdut-o și pe Steaua. La fotbal și la prima ligă, mă refer. Pe vremuri, mă uitam la meciuri în care înțelegeam cine cu cine joacă. Sportul, Dinamo, Steaua, Progresul, Rapid, Petrolul, Știința. Toate aceste denumiri ale echipelor erau cuvinte din limba română, cuvinte pe care le pricepeam.

Cu timpul, lucrurile au început să se schimbe. La fel cum “ha ha ha!” s-a transformat în LOL și “vai!” în OMG, tot așa și echipele românești au început să se transforme din cuvinte în inițiale. Mi-e teamă de o viitoare ediție de campionat intern de fotbal, în care programul etapei să conțină mult așteptatele întâlniri dintre CFR și GMM, FCSB și PTJ, CSMS și CSCC și bineînțeles FCDB și FCAG. A nu se confunda PTJ cu PSG, prima fiind Pandurii Târgu Jiu iar cea de-a doua Paris Saint Germain. Oricum nu cred că puteți face o astfel de confuzie, denumirile oficiale fiind CSPTJ respectiv PSGFC, dar am dorit oricum să vă avertizez.

Îmi cer scuze, eu sunt vorbitor de limba română, și dincolo de orice fel de considerațiuni juridice, îmi pare tare rău că am pierdut-o pe Steluța din Liga Întâi, era una dintre echipele care aveau o denumire pe care o înțelegeam. Îmi pare de asemenea rău că m-am certat cu un prieten, l-am întrebat cu ce se mai ocupă și el mi-a zis că e focusat pe DLC. “Deportivo La Coruna?”, l-am întrebat, bucuros fiind că e și el un împătimit al fotbalului. “Nu măi, incultule”, mi-a răspuns. “DLC înseamnă Downloadable Content!”

Eh, ce sa zic… Pardon…

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.