Cele mai interesante evenimente de astăzi, 14 aprilie, din Bucureşti

CINEMA

La Cinema Elvira Popescu, de la ora 20:30 rulează, ca premieră, documentarul „Fuocoammare / Foc pe Mare” de Gianfranco Rosi, nominalizat la Oscar şi premiat cu Ursul de Aur la Berlin, ce prezintă fenomenul imigraţiei masive către Europa privit prin ochii unui copil ce locuieşte în insula Lampedusa.

MUZICĂ

* Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu” susţine, de la ora 19:00 la Ateneul Român, al doilea concert al săptămânii, dirijat de Yoav Talmi, având ca solist pe Alon Goldstein, iar în program trei lucrări de Robert Schumann: „Kinderszenen, într-o orchestraţie a dirijorului; Concertul pentru pian şi orchestră în la minor, op. 54 şi Simfonia nr. 2, în Do major.

* În cadrul Târgului de Paşti, în Piaţa Constituţiei au loc mini-concerte de muzică sacră susţinute astfel:

– de la ora 19:30 de corul Symbol;

– de la ora 19:50 de grupul vocal Acapella;

– de la ora 20:20 de formaţia Trei Parale;

– de la ora 21:00 de Grigore Leşe.

* The Zuralia Orchestra dă un concert de muzică simfonică pusă pe ritmuri balcanice, de la ora 23:00, în Berăria H.

PRELEGERE

În sala de seminarii a Institutului de Cercetare al Universităţii din Bucureşti, din strada Dimitrie Brândză, nr. 1, de la ora 18:30 începe o nouă întâlnire în cadrul seminarului „Concepte moderne timpurii ale istoriei şi practici ale scrierii istorice”, ce cuprinde prelegerea „Historical Pyrrhonism and the rebuilding of faith in history”.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.