Cele mai interesante evenimente de astăzi, 13 aprilie, din Bucureşti

CINEMA

* Două proiecţii mai speciale au loc astăzi la Cinemateca Eforie:

– de la ora 17:00, marcând cei 60 de ani împliniţi pe 4 aprilie de realizatorul său, Aki Kaurismäki, comedia dramatică şi romantică „Omul fără trecut”;

– de la ora 19:00, la cererea spectatorilor rulează „Ultima ispită a lui Iisus”, dramă religioasă, adaptare după romanul lui Nikos Kazantzakis regizată de Martin Scorsese în 1988, avându-i în distribuţie pe: Willem Dafoe, Harvey Keitel, Verna Bloom, Barbara Hershey, Harry Dean Stanton, David Bowie.

* La Institutul Italian de Cultură, în cadrul programului „Joia la Cinema”, este proiectată, de la ora 19:00, drama „Per amor vostro”, realizată de Giuseppe M. Gaudino, în care Valeria Golino o interpretează pe Anna, a cărei dragoste pentru cei trei copii ai ei şi pentru familie au făcut-o să renunţe la sine, dar, după ani de nesiguranţă, atunci când este, în cele din urmă, capabilă să obţină un loc de muncă stabil, ea începe să se schimbe.

OPERA

Un spectacol eveniment cu „Messa da Requiem”, de Giuseppe Verdi, are loc de la ora 18:30, la Opera Naţională, în memoria dirijorului Stelian Olaru, care a murit în luna ianuarie. Invitaţii speciali ai serii sunt: soprana Sorina Munteanu, mezzosoprana Maria Jinga, tenorul Marius Budoiu şi basul Ramaz Chikviladze din Georgia. Interpretează Orchestra şi Corul Operei Naţionale dirijate de maestrul Marcello Mottadelli.

MUZICĂ

* Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu” susţine, de la ora 19:00 la Ateneul Român, primul concert al săptămânii, dirijat de Yoav Talmi, având ca solist pe Alon Goldstein, iar în program trei lucrări de Robert Schumann: „Kinderszenen, într-o orchestraţie a dirijorului; Concertul pentru pian şi orchestră în la minor, op. 54 şi Simfonia nr. 2, în Do major.

* În cadul programului „Artist in Residence”, Sorin Zlat Quartet dă un concert, de la ora 19:30, pe scena ArCuB din Hanul Gabroveni, având ca invitat special pe saxofonistul american Woody Witt.

* SOMI susţine, în premieră în România, un concert cu noul său album, „The Lagos Music Salon”, de la ora 20:00, la Sala Radio.

* Tot de la ora 20:00, Alma Nicole cântă „Romantic Songs”, în ARTea.

* Toth Viktor Tercett feat. Gareth Williams este concertul ce începe de la ora 20:30 în Jazz Book.

* De la ora 21:00 au loc concertele:

– „The MF Show” cu Ţapinarii & Fără Zahăr, în Clubul Ţăranului;

– „Joia Păcătoşilor” cu Alina Manole şi Raul Kusak, la UNteatru;

– Taraf de Caliu şi Ufe, în Expirat – Halele Carol.

* De la ora 21:30 cântă:

– Delia, în Hard Rock Cafe;

– Cătălin Milea împreună cu invitaţii săi, în Macaz.

* FreeStay dă concert de la ora 23:00 în Old City din strada Şelari nr. 14.

DANS

La Centrul Independent Coregrafic „Linotip”, situat în incinta Palatului Universul, de la ora 20:00 are loc o reprezentaţie cu dansul contemporan feminist „2 femei contemporane”, conceput de Ioana Marchidan, care şi dansează alături de Flavia Giurgiu.

EXPOZIŢII

* La Elite Art Gallery, din Piaţa Naţiunilor Unite, nr. 3-5, de la ora 18:00 are loc deschiderea oficială a expoziţiei „Leviathan” ce reuneşte lucrările artistelor Daniela Donţu-Haşcevoi şi Nadejda Lungu, pe care le puteţi vedea până pe 6 mai.

* Biserica Lutherană găzduieşte, până pe 28 mai, expoziţia de gravuri „Albrecht Dürer. Maestru al Renaşterii”.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.