Daniel Baluta: Bucurestenii din Sectorul 4 platesc mai putin pentru ridicarea gunoiului menajer!

Conform primarului Sectorului 4, Daniel Baluta, incetarea contractului de salubrizare intre Autoritatea Locala si REBU SA a fost impusa de lege. Astfel, contractul a incetat luni, iar legea impune organizarea unei proceduri de achizitie publica, la care pot participa toate companiile de profil, din tara si din Uniunea Europeana, interesate, desigur si REBU.

„Prelungirea, prin act aditional a vechiului contract cu REBU ar fi fost ilegala, intru-cat exista si o hotarare de instanta care obliga Primaria Sectorului 4 sa organizeze o licitatie pentru atribuirea contractului privind serviciul public de salubrizare. De aceea, dupa data de luni 10 aprilie, singura solutie a fost aceea a incredintarii directe a serviciului de salubrizare societatii comerciale a primariei, ADP 4, pana la finalizarea procedurii de achizitie publica”, explica Daniel Baluta.

Edilul Sectorului 4 mai spune ca, prin aceasta incredintare a serviciului catre ADP 4, a reusit sa reduca tariful pentru ridicarea gunoiului menajer de la populatie, de la 8 lei pe luna de persoana, cat era pana acum, pana la 5,3 lei, lunar, de persoana. Mai mult decat atat, si cheltuielile primariei cu serviciul de salubrizare s-ar fi redus, sustine edilul de la Sectorul 4.

In ceea ce-i priveste pe angajatii companiei REBU, Daniel Baluta spune ca o parte dintre acestia s-ar fi angajat, deja, la ADP 4 si la alte firme de profil. Cei 200 de angajati ale caror contracte cu REBU au incetat astazi au fost preluati, in bloc, de catre firma primariei, ADP 4, astfel incat nimeni sa nunramana somer, a declarat Baluta, pentru Bucuresti Fm. El iii asigura pe cetatenii Sectorului 4 ca serviciul de salubritate nu va avea de suferit de pe urma acestei tranzitii.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.