Cele mai interesante evenimente de astăzi, 12 aprilie, din Bucureşti

CINEMA

* Proiecţiile a două medalioane au loc astăzi la Cinemateca Eforie:

– de la ora 17:00, filmul lui Andrei Tarkvoski „Zerkalo / Oglinda”, dramă realizată în 1975 având în distribuţie pe Margarita Terehova, Filip Iankovski, Ignat Danilţev, Oleg Iankovski, Anatoli Soloniţân;

– de la ora 19:00, drama romantică şi muzicală „Bărbaţii din viaţa ei”, ecranizarea romanului „Ballerina” de Eleanor Smith regizată în 1941 de Gregory Ratoff, cu Loretta Young, Conrad Veidt, Dean Jagger, Eugenie Leontovich, Otto Kruger.

MUZICĂ

* Orchestra de Cameră Radio vă propune un rafinat dialog muzical între „Anotimpurile” lui Vivaldi şi „Anotimpurile din Buneos Aires” de Piazzolla, în concertul susţinut de la ora 19:00, la Sala Radio, sub bagheta dirijorului italian Gian Luigi Zampieri şi cu participarea violoniştilor Gabriel şi Simina Croitoru. Partea a doua a programului cuprinde Simfonia nr. 1 în Re major de C. P. E. Bach.

* Trio PRO ARTE – format din violonista Anda Petrovici, violoncelistul Marin Cazacu şi pianistul Andrei Licareţ – susţine un recital cameral avându-l ca invitat pe pianistul Alon Goldstein, de la ora 19:00, la Sala Mare a Ateneului Român. În program: Sonata pentru pian la patru mâini în Re major de Mozart; Sonatina pentru pian şi vioară în la minor, op. 137, nr. 2 de Schubert şi Trio cu pian nr. 4, în mi minor, op. 90, „Dumky” de Dvořák.

* „Music for soul” se intitulează concertul dat de Ambra de la ora 19:30 la ARTea.

* Gojira & Planet H împreună cu Nosfe lansează albumul „Braţe şi Piept”, în cadrul unui show special ce va avea loc la Clubul Expirat – Halele Carol de la ora 21:00.

* Trupa Kempes susţine un concert în Hard Rock Cafe. În deschidere, de la ora 21:30, puteţi asculta avangardistul proiect BLADE Strings!

* Trupa italiană The Other Side of The Doors cântă în la Berăria H, începând cu ora 22:30.

DANS

La Centrul Independent Coregrafic „Linotip”, situat în incinta Palatului Universul, de la ora 20:00 are loc o reprezentaţie cu dansul contemporan „Babel”, despre iluzia stabilităţii, conceput de Arcadie Rusu.

EXPOZIŢIE

La Muzeul Naţional al Hărţilor şi Cărţii Vechi, de la ora 18:00 are loc deschiderea unei expoziţii de hărţi pictate pe piele, inspirate din istorii şi legende, intitulată „Istorii vizuale în jurul lumii – De la hartă la artă”, aparţinând artistei Vali Irina Ciobanu, ce poate fi vizionată până pe 12 mai.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.