Turneul Pianul Călător ajunge la Deva, Alba Iulia, Sfântu Gheorghe

Turneul Pianul Călător, ediţia a VII-a, continuă, valsul fiind irezistibila propunere muzicală a pianistului Horia Mihail, care realizează acest turneu însoţit de un pian de concert, pus la dispoziţie de Radio România.

La Chişinău, Iaşi şi Piatra Neamţ, primele localităţi de pe traseu, Horia Mihail a fost primit cu multă căldură şi entuziasm.

„Parcă am fost la biserică, cu aşa stare am plecat. De linişte şi pace”. „Ce muzică frumoasă, ce pianist extraordinar. A fost atât de frumos încât aş fi dorit să nu se mai termine”. „Valsul chiar este irezistibil, mai ales cântat aşa. Nu este vorba despre dans, ci despre o muzică care merge la suflet”, au spus spectatorii.

Pianul Calator Chisinau

Horia Mihail interpretează în acest turneu adevărate bijuterii muzicale ale unor compozitori precum Schubert, Brahms, Dvorak, Chopin, Ravel, Debussy. „Sunt toate piese noi pentru mine, nu le-am mai cântat, le-am învăţat acum, pentru acest turneu. Ideea îmi aparţine şi am fost inspirat de un alt pianist pe care l-am auzit cu mulţi ani în urmă cântând un astfel de program. Văd că are succes şi mă bucur. Mai văd că de la an la an, publicul întinereşte, ceea ce dovedeşte că aceste poveşti muzicale ajung unde trebuie”, declară pianistul.

Este deja binecunoscută povestea acestui turneu desfăşurat cu scopul de a aduce bucurie melomanilor, dar având şi obiectivul generos de a dărui unui oraş un pian de concert cu drept de folosinţă pentru următorii ani. În urma celui de-al şaptelea turneu, Pianul Călător va rămâne la Caracal, oraş care a găzduit în frumoasa sa sală de teatru mai multe spectacole ale turneelor organizate de Radio România, publicul umplând-o de fiecare dată şi răsplătind artiştii cu multe aplauze, ceea ce arată apetenţa sa pentru muzica de calitate. Din momentul în care Pianul Călător va fi încredinţat comunităţii spre folosinţă, alte evenimente muzicale de marcă vor fi posibile în oraş.

La Tulcea, Roman, Deva şi Alba Iulia pianistul reîntâlneşte celelalte piane călătoare, rămase acolo în anii 2013, 2014, 2015 şi 2016. Traseul turneului va putea fi urmărit pe www.pianulcalator.ro sau pe frecvenţele posturilor publice de radio.

ITINERAR:

11 aprilie – Deva, Sala Pro Arte;

12 aprilie – Alba Iulia, Casa de cultură;

13 aprilie – Sfântu Gheorghe, Centrul de Cultură Arcuş;

19 aprilie – Bucureşti, Sala Radio;

21 aprilie – Tulcea, Teatrul Jean Bart;

24 aprilie – Buzău, Teatrul George Ciprian;

25 aprilie – Târgovişte, Muzeul Naţional de Istorie;

26 aprilie – Slatina, Centrul Cultural Eugen Ionescu;

27 aprilie – Caracal, Teatrul Naţional;

28 aprilie – Piteşti, Centrul Multifuncţional;

3 mai – Braşov, Sala Patria;

4 mai – Bistriţa, Sinagoga.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.