Parcul Nicolae Iorga de pe Calea Victoriei – scos la vânzare

Spațiul verde de 3 mii de metri patrati este proprietatea ambasadei Italiei la Bucuresti care doreste sa-l vanda, prețul de pornire al licitatiei este de 5.525.700 euro.

Daca parcul va fi cumparat de o entitate privata, exista posibilitatea ca pe teren sa se ridice constructii.
Primăria București sau Primăria Sectorului 1 se pot înscrie însă în licitație sau să intre în negocieri cu statul italian pentru a păstra parcul în forma actuală.
In perioada 2001-2013, au fost retrocedate in Bucuresti 36 de hectare in parcuri iar in ultimii 16 ani au fost restituite 23 hectare de spatii verzi sau locuri de joaca, conform municipalitatii.

„Ambasada Italiei isi rezerva dreptul de a efectua vanzarea chiar si in cazul in care va exista o singura oferta, considerata valabila, conforma si adecvata, precum si dreptul de a anula, a suspenda sau a revoca procedura de licitatie in orice etapa, conform legislatiei in vigoare”, se arata pe site-ul ambasadei.

Ambasada Italiei a mai scos la licitatie mai multe imobile: Târgovişte (Calea Domnească nr. 165); Galaţi (Str. Gării nr. 38); Brăila (Str. R.S. Campiniu nr. 35); Constanţa (Bd. Mamaia nr. 42); Bucureşti (Calea Victoriei nr. 184-188 Sector 1); Bucureşti (Str. Luigi Cazzavillan nr. 26-28 Sector 1).

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.