Continua scandalul gunoiului din sectorul 4!

REBU, compania de salubrizare care a asigurat serviciul de interes public în Sectorul 4 al Capitalei în ultimii 20 ani, ANUNTA că VA COLECTA în continuare deșeurile menajere pentru bucureștenii care locuiesc în această zonă, până pe 10 aprilie inclusiv, conform contractului în vigoare.

gunoiDe partea cealalta, Primarul Sectorului 4, Daniel Baluta, a convocat comitetul local pentru situatii de urgenta si spune ca Sectorul 4 risca sa fie sufocat de gunoaie!
Citeste AICI punctul de vedere al autoritatilor!

Florin Cepănariu, Director General REBU S.A., acuza in schimb Primaria de sector pentru neprelungirea contractului: „Contractul în cadrul căruia, în ultimii 10 ani, am asigurat consecvent un serviciu de calitate pentru toți locuitorii Sectorului, a expirat în data de 10 ianuarie 2017.
Acesta a fost prelungit de către Primăria de Sector, pentru un interval de 90 de zile.
În tot acest interval, administrația nu a inițiat nicio procedură de predare-primire a serviciului prin care să asigure continuitatea colectării deșeurilor”.

Am înaintat către Primăria Sectorului 4 propunerea de a închiria echipamentele și pubeleresursele umane în speranța continuării activității de salubrizare în serviciul cetățenilor și, mai mult, a asigurării unui loc de muncă pentru cei aproximativ 500 de angajați REBU afectați de încetarea acestui contract.
În 20 de ani de prezență în Sectorul 4, am colectat 1,7 milioane de deșeuri și am lucrat în folosul a peste 200.000 de cetățeni lunar. Am făcut demersuri pentru ca iminenta expirare a contractului să nu afecteze un întreg Sector și cetățenii săi. Am întâmpinat însă un refuz ferm din partea Primăriei”, a declarat Florin Cepănariu, Director General REBU S.A.

În cadrul contractului de salubrizare, REBU S.A a achitat numai în ultimii 10 ani peste 15,6 milioane de lei către Municipiul București pentru chiriile aferente locațiilor închiriate de la Primărie și dividende în valoare de peste 32,3 milioane de lei (peste șapte milioane 05. Gunoi - colectare selectiva - Bucuresti FMde euro). Primăria deține 50% din compania REBU S.A, iar 50% din acțiuni aparțin companiei RER București SRL.
Ne dorim ca bucureștenii să înțeleagă realitatea și să conștientizeze diferența dintre situația artificial invocată de către Primărie și lipsa de implicare de care aceasta a dat dovadă.
În urma întâmpinării unui refuz din partea autorităților în procedura de tranziție, am trecut la aplicarea reglementărilor contractuale, care stipulează că, la încheierea contractului, trebuie să asigurăm ridicarea recipienților de colectare dați în folosință către utilizatori. Prin urmare, declarațiile alarmante ale reprezentanților Primăriei Sectorului 4 referitor la colectarea pubelelor se referă de fapt la o reglementare contractuală de care au cunoștință”, a adăugat reprezentantul companiei.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.