Cele mai interesante evenimente de astăzi, 6 aprilie, din Bucureşti

CINEMA

* La Cinema Muzeul Ţăranului este prezentat în premieră, de la ora 18:30, documentarul „Icoana pe sticlă. Reazem şi putere”, realizat de Raluca Jurcovan, în cadrul ciclului „Ţara Făgăraşului, Tărâmul cerurilor deschise”. Intrarea este liberă.

* Două filme sunt proiectate astăzi la cererea spectatorilor la Cinemateca Eforie:

– de la ora 17:00, drama „Bătrânul şi marea”, adaptare după romanul omonim al lui Ernest Hemingway regizată în 1958 de John Sturges, Henry King şi Fred Zinnemann, cu Spencer Tracy, Felipe Pazos, Harry Bellaver, Mary Hemingway;

– de la ora 19:00, „Iluzia cea mare”, dramă de război realizată de Jean Renoir în 1937, având în distribuţie pe Jean Gabin, Pierre Fresnay, Erich von Stroheim, Marcel Dalio.

* De la ora 19:00, în cadrul ciclului „Joia de film” la Spaţiul Public European are loc proiecţia dramei romantice „Iubire radioactivă: Grand Central”, realizată de Rebecca Zlotowski.

MUZICĂ

* Asociaţia Studenţilor Teologi Ortodocşi organizează concertul caritabil intitulat „Paşi spre lumina Învierii”, susţinut de la ora 18:30, la biserica Sfântul Elefterie din Cotroceni, de Grupul Psaltic Tronos al Patriarhiei Române – condus de Arhidiaconul Mihail Bucă, Corala Bărbătească Ortodoxă „Te Deum Laudamus”- dirijată de Părintele Zaharia Matei şi Corul Academic Divina Armonie – dirijor col. Marius Cristian Firca.

* Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu“ susţine, de la ora 19:00 la Ateneul Român, primul concert al săptămânii, dirijat de Camil Marinescu şi având în program: Concertul pentru vioară şi orchestră în Re major, op. 35 de Ceaikovski – solist Remus Azoiţei, şi Simfonia nr. 5 de Adrian Iorgulescu.

* „A kick in the head” se intitulează concertul dat de Maximilian Muntean, de la ora 19:00, în ARTea.

* Secret Society şi Behind Gates dau un concert în Club Fabrica, începând cu ora 19:30.

* Formaţia finlandeză Apocalyptica susţine un concert, de la ora 20:00, la Sala Palatului, cu ocazia aniversării a 20 de ani de la lansarea albumului „Apocalyptica plays Metallica by 4 cellos”.

* Tot de la ora 20:00, în Control Club, Pinholes şi Nava Mamă lansează, în cadrul unui concert, „SPUTNIK”, Split EP ce conţine 6 piese şi rezumă evoluţia şi colaborarea celor două formaţii din ultimii 2 ani.

* CATS in the RAIN cântă, de la ora 21:00, în Clubul Ţăranului.

* Fanii Celelalte Cuvinte au doar motive de bucurie, pentru că în cadrul concertului susţinut de la ora 21:30, în Hard Rock Cafe, chitaristul Radu Manafu revine pe scenă alături de trupă, pentru prima oară în peste 20 de ani.

* Laura Gherescu & True Band vă dau întâlnire de la ora 22:00, pentru încă o noapte plină de energie în True Club.

DANS

În cadrul festivalului „News from Polska 2017”, Piotr Mateusz Wach, dansator al Teatrului de Dans şi Mişcare Rozbark din Bytom, prezintă performance-ul său „Richard. Un trup din furie”, de la ora 19:30, pe scena Centrului Naţional al Dansului. Spectacolul este o analiză a personalităţii lui Richard al III-lea şi se inspiră din piesa lui William Shakespeare şi din creaţia „Anul lui Richard” a scriitoarei spaniole, Angélica Lidell.

SPECTACOL

TAG Theatre, din Str. Lânăriei nr. 90, prezintă, de la ora 20:00, premiera spectacolului „Clasa conducătoare” regizat  de Gabriela Dumitru după Peter Barnes, având în distribuţie pe: Liviu Chiţu, Sergiu Costache, Mihai Cuciumeanu, Silvia Gâscă, Andreea C. Hristu, Amir Qashou, Simona Maican, Iulia-Diana Samson, Alexandru Zob.

EXPOZIŢII

* Vernisajul expoziţiei de pictură „Naraţiuni” a artistei Dalina Bădescu are loc, de la ora 18:00, la Galeria de artă Dignitas, din Str. Anton Pann, nr. 21, unde poate fi vizionată până pe 28 aprilie. Prezintă: Doina Mândru, Vlad Ciobanu şi Pavel Şuşară. Invitat special: Grigore Leşe.

* Istoricul Petre Guran vernisează expoziţia retrospectivei Paul Gherasim, de la ora 19:00, la Galeria Romană din Bd. Lascăr Catargiu nr. 1, unde poate fi vizitată până pe 6 mai.

* Expoziţia interactivă „Fluxuri şi lumini în alb-negru. Gânduri, cărări şi locuri în spaţiul scenic” a arhitectului şi scenografului Octavian Neculai este vernisată, de la ora 19:00, la Galeria Galateca, unde rămâne deschisă până pe 6 mai.

CARTE

* La Sala Frescelor a Universităţii de Arhitectură „Ion Mincu”, ecologistul şi biologul australian Tim Flannery, director al Climate Commision şi profesor la Melbourne Sustainable Society Institute, susţine, de la ora 17:00, un dialog despre situaţia exactă a încălzirii globale, în special cea a României, şi soluţiile practice la această problemă. Cu această ocazie este lansată noua sa carte „Speranţa în aer”.

* La Institutul Cervantes, de la ora 17:30 are loc lansarea volumului „El retablo de la libertad. La actualidad del Quijote / Panorama libertăţii. Actualitatea lui Don Quijote”, editat de Mianda Cioba, Adolfo Rodríguez Posada, Melania Stancu şi Silvia – Alexandra Ştefan şi publicat sub egida Institutului Cultural Român.

* Cartea „Restul e poveste – cinci scurte povestiri” de Ioana Oprea este lansată, la ora 18:00, în Amfiteatrul Albastru de la mezaninul CCIR Business Center, din Bd. Octavian Goga nr. 2.

* La Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială a Universităţii Bucureşti, din Bd. Schitu Măgureanu nr. 9, în cadrul Zilelor Porţilor Deschise, de la ora 18:00 scriitorul Vasile Ernu prezintă cel de-al doilea volum din trilogia sa a marginalilor, „Bandiţii”.

* O discuţie pe baza cărţii „Între speranţă şi deziluzie. Democraţie şi anticorupţie în România postcomunistă”, a autorului Sebastian Burduja are loc, de la ora 18:00, în Sala V. Madgearu a Facultăţii de Relaţii Economice Internaţionale a ASE. Referenţi: prof. univ. Costea Munteanu şi conf. univ. Clara Volintiru.

* La Librăria Humanitas de la Cişmigiu, de la ora 19:00 începe o seară literaro-culinară cu Doina Ruşti, Adriana Titieni, Bianca Burta-Cernat şi Ovidiu Simonca, inspirată din „Cartea bucatelor rele, reţetarul exotic, magic, absolut fascinant”, cuprins în romanul Doinei Ruşti, o poveste pasionantă situată în Bucureştiul sfârşitului de secol XVIII, în continuarea bestsellerului „Manuscrisul fanariot”.

CONFERINŢE

* Conf. univ. Zoltan Csiki-Sava susţine, de la ora 18:00, prelegerea intitulată „Veniţi din Africa? Poate nu…Excursioniştii transoceanici în Cretacicul din România”, în amfiteatrul 2A al Facultăţii de Geologie şi Geofizică a Universităţii din Bucureşti din Bd. N. Bălcescu nr. 1.

* Expunerea „Icoanele, mărturii ale ortodoxiei. Temă dedicată Sărbătorilor Pascale”, este susţinută de prof. dr. Victor Simion, istoric de artă, de la ora 18:15, la Sala „Ştefan cel Mare şi Sfânt” a Palatului Cercului Militar Naţional. Expunerea este însoţită de prezentarea unui film documentar.

* La Palatul Suţu, sediul central al Muzeului Municipiului Bucureşti, filologul Dragoş Bogdan prezintă conferinţa „Braga. Poveşti şi itinerarii balcanice”, de la ora 18:30.

* La Institutul Italian de Cultură, de la ora 19:00 are loc a doua manifestare dedicată centenarului naşterii scriitorului Giorgio Bassani: conferinţa susţinută de fiica acestuia, Paola Bassani, cu o intervenţie a conf. univ. Roxana Utale despre succesul lui Bassani în România.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.