Cele mai interesante evenimente de astăzi, 5 aprilie, din Bucureşti

CINEMA

* La Cinemateca Eforie, de la ora 19:00 este proiectată, la cererea spectatorilor, celebra comedie dramatică şi romantică „Apartamentul”, realizată de Billy Wilder în 1960, având în distribuţie pe: Jack Lemmon, Shirley MacLaine, Fred MacMurray, Ray Walston.

* La Institutul Italian de Cultură, de la ora 19:00 este proiectată drama de război „Il Giardino dei Finzi-Contini / Grădina familiei Finzi-Contini”, regizată de Vittorio De Sica şi distinsă cu Ursul de Aur la Berlin în 1971 şi Premiul Oscar pentru cel mai bun film străin în 1972. Proiecţia are loc în cadrul seriei de manifestări dedicate centenarului naşterii scriitorului Giorgio Bassani, autorul romanului ce stă la baza acestui film despre nimicirea unei generaţii.

MUZICĂ

* Un concert de pricesne şi muzică clasică ocazionat de Sărbătorile Pascale, este susținut, de la ora 14:00, la sala de spectacole „Eusebiu Ștefănescu” din Palatul Cercului Militar Naţional, de orchestra şi soliştii Ansamblului Artistic al Armatei: Norica Enache, Letiţia Vişoiu, Lorena Istrate, Ilie Roşu şi Hortensia Romaniţan.

* Violonista Cristina Anghelescu şi pianistul Daniel Goiţi vă propun un recital romantic,  de la ora 19:00, la Sala Radio, având în progran: Sonata nr. 1 în la minor, op. 105 şi Fantasiestücke, op. 73, de R. Schumann; Romanţa, op. 28 de G. Fauré şi Sonata nr. 3 în do minor, op. 45, de E. Grieg.

* Şi la Institutul Balassi al Ungariei, are loc, tot de la ora 19:00, un recital, susţinut de doi tineri muzicieni lansaţi la Centrul de Cultură din Arcuş: Irina Rădulescu şi Răzvan Florescu care interpretează piese solo şi duo la marimbă şi vibrafon. Artist invitat: prof. univ. Alexandru Matei, conducătorul ansamblului de percuţie GAME din care cei doi fac parte. Prezintă: Ecaterina Stan, critic muzical.

* Trupa Coma susține un concert în clubul Expirat – Halele Carol, de la ora 21:00.

* Formaţia Vama dă un concert acustic, de la ora 21:30, în Hard Rock Café.

* Un concert Michael Jackson Tribute este susţinut de Trupa Jackson One în Berăria H, începând cu ora 22:30.

EXPOZIŢIE

Goethe-Institut şi Primăria Generală a Municipiului Bucureşti vă invită la deschiderea expoziţiei „ACTOPOLIS | ARTA DE A ACŢIONA”, ce are loc de la ora 18:30, la sediul din Hanul Gabroveni al ArCuB din strada Lipscani nr. 84 – 90. Expoziţia, ce poate fi vizitată până pe 26 aprilie, prezintă exemple de proiecte urbane din Ankara/Mardin, Atena, Bucureşti, Belgrad, Oberhausen, Sarajevo şi Zagreb.

CARTE

* De la ora 17:00, în Aula Magna a Facultăţii de Drept a Universităţii Bucureşti, Asociaţia Studenţilor în Drept lansează Revista „Manifest Româneşte”, publicaţie naţională al cărei program este reprezentat de întâlnirea dintre maeştri ai artelor (literatură, teatru, cinematografie), ai ştiinţelor umaniste (istorie, drept) şi tineri elevi şi studenţi din România, care afirmă conştiinţa nobilă a apartenenţei noastre la o Europă a naţiunilor.

* Biblioteca Naţională a României găzduieşte, de la ora 17:30, lansarea volumului „Caiet de cenzor” de Liliana Corobca, organizată în colaborare cu Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc.

* Lansarea cărții „Destin Eurasianist” a filosofului şi geopoliticianului rus Aleksandr Dughin, o antologie în traducerea lui Iurie Roșca are loc de la ora 18:00, la Sala Dalles.

* În cadrul ediţiei de astăzi a Galeriei Întâlnirilor, coordonată de Daniel Sur de la ora 19:00, la Gallery din strada Leonida nr. 9-11, este prezentată cartea „Jurnalul Nadejei Ştirbey 1916-1919”. Invitat: dr. Oana Marinache.

* Librăria Humanitas de la Cişmigiu găzduieşte, de la ora 19:00, o seară italiană dedicată operei şi vieţii lui Giuseppe Tomasi di Lampedusa, prilejuită de apariţia în ediţie de colecţie, la 60 de ani de la moartea autorului, a romanului său „Ghepardul. Vorbesc: Smaranda Bratu-Elian, Oana Boşca-Mălin, Radu Paraschivescu şi Vlad Russo.

* Andreea Răsuceanu și Gabriela Adameşteanu vor vorbi despre cărți, viață și literatură și vor răspunde întrebărilor publicului, în cadrul proiectului „Cercul literar” ce are loc de la ora 19:00, la Librăria Cărtureşti Verona.

DEZBATERE

Institutul de Cercetări al Universităţii din Bucureşti organizează dezbaterea cu tema „Performanţa academică în România: probleme, soluţii şi instrumente de măsurare”, de la ora 18:00, în Sala Stoicescu a Palatului Facultăţii de Drept.

CONFERINŢE

* În încheierea „Zilelor Porţilor Deschise”, Facultatea de Litere a Universităţii din Bucureşti organizează astăzi, la sediul său din strada Edgar Quinet, nr. 5-7 două conferinţe:

– de la ora 14:00, în Sala Cezar Tabarcea – Adela Rogojinaru, Nicolae Mihai de la Institutul de Cercetări Socio-Umane „C.S. Nicolăescu-Plopșor” al Academiei Române vorbeşte despre globe-trotterul român necunoscut, Nae Vrăbiescu, şi călătoriile sale”;

– de ora 18:00, în amfiteatrul Bălcescu, Prof. univ. Ioana Pârvulescu şi Prof. univ. Doina Ruşti vorbesc despre „Valorile noastre” şi prezintă romanele recent apărute, „Inocenţii” şi „Mâţa Vinerii”.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.