Mijloace RATB supraaglomerate și călători înverșunați

Validează-ți cardul, astfel contribui la îmbunătățirea condițiilor de transport.
Știm cu toții cum sună îndemnurile RATB-ului.
Știm la fel de bine că nu se schimbă nimic-aceeași așteptare, minute în șir prin stații, aceleași autobuze murdare, tramvaie supraaglomerate sau troleibuze urât mirositoare.
Și pentru toate aceste “facilitați” ți se cere să plătești 1 leu și 30 de bani călătoria.
Astfel, unii dintre călători, aduși la exasperare, ajung să își descarce frustrările asupra controlorilor, după cum susțin aceștia.

Cei mai mulți dintre călătorii bucureșteni nu sunt mulțumiți de condițiile din transportul public.

Ei devin și mai înverșunați atunci când primesc amendă pentru călătoriile frauduloase.

Pentru o dimineață reporterul nostru Radu Șofran a fost împreună cu controlorii RATB pe câteva linii de transport în comun.
În numai 30 de minute, au fost depistați 12 călători fără carduri.
Aceștia s-au motivat gestul, prin faptul că nu știu să-și valideze cardul, alții spun că au uitat să-și reînnoiască abonamentul, dar au fost și bucureșteni care au recunoscut că pur și simplu nu și-au cumpărat card RATB.

Toți au fost sancționați cu amenzi între 50 și 150 de lei, pentru călătorii frauduloase.

2 COMENTARII

  1. Transportul RATB e sub orice critică.În privința transportului cu tramvaiul ne punem zilnic viețile în pericol pe peroane înguste lipsite de balustrade de protecție și stăm îndesați în picioare în vechiturile astea de locomotive Tatra pe care nu le mai scot ăștia din circulație.Exemple:Bulevardul Basarabia,Strada Barbu Văcărescu,Calea Giulești,Bulevardul Ion Mihalache,Calea Călărași,Bulevardul Bucureștii Noi,Calea Șerban Vodă,Bulevardul Gheorghe Șincai,Bulevardul Nerva Traian,Bulevardul Mărăști etc etc.Cât mai e până scăpăm de pericolele astea publice de peroane înguste lipsite de garduri de protecție????Și media asta mai mult închide ochii în privința asta în loc să tragă semnale de alarmă să ne ajute să scăpăm mai repede de ele.În privința transportului cu troleibuzul și cu autobuzul stăm îndesați în picioare neexistând în flota RATB troleibuze și autobuze articulate.Când are de gând Primăria Capitalei să mai modernizeze linii de tramvai și să înnoiască flota RATB????București orașul umilirii și al frustrării.

  2. Ieri am circulat cu un autobuz al liniei 168, pentru care am abonament. Nu mică mi-a fost mirarea când, încercând să-mi validez cardul, mi-a apărut anunţul „cont 0”. M-am uitat mai atent şi am văzut că aparatul era setat pentru linia 226. Noroc că nu aveam nimic încărcat în portofelul electronic, că aş fi plătit de două ori aceeaşi călătorie. L-am informat pe şofer că are această problemă şi, printre două replici date în lunga convorbire telefonică pe care o purta în timp ce conducea, mi-a răspuns că ştie. Şi… punct. N-a făcut nimic penrtu remediere.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.