Ana Ciontea: ”Nu m-am recunoscut când am văzut prima dată Sieranevada”

Ana Ciontea a primit de curând o statuetă Gopo, la prima sa nominalizare în cadrul acestei gale. Premiul ”Cea mai bună actriță într-un rol secundar” i-a fost decernat pentru personajul Ofelia din filmul lui Cristi Puiu, Sieranevada.

Acest rol i-a oferit și șansa de a păși pe covorul roșu al Festivalului de la Cannes, o experiență pe care Ana Ciontea a împărtășit-o cu ascultătorii București FM, sâmbătă, în emisiunea Spectacol@bucuresti.ro.

Ofelia nu îi seamănă din niciun punct de vedere. Actrița mărturisește că în momentul în care s-a văzut prima dată pe ecran nu s-a recunoscut. Ceea ce înseamnă că a găsit într-adevăr cheia personajului, deși la început a avut chiar un soi de teamă și de neîncredere, date însă la o parte de modul în care a lucrat cu regizorul Cristi Puiu.

Ana Ciontea pornește de la zero cu fiecare nou rol al său. Asta o ajută ca personajele sale să nu semene între ele. Sigur, a avut și șansa ca regizorii să îi ofere tipologii diferite, care să o provoace de fiecare dată.
Se bucură de fiecare întâlnire, de fiecare echipă din care face parte, de energia benefică a tinerilor săi colegi.

În această perioadă propunerile nu au fost puține nici pentru teatru, nici pentru film. Vor apărea în curând alte două pelicule ce o au pe generic, o vedem la TNB în spectacolele ”O întâmplare ciudată cu un câine la miezul nopții” și ”Revizorul”, și, în curând, în premiera ”Umbre”.

Este din nou nominalizată la Gala Premiilor UNITER. De această dată pentru rolul din spectacolul ”Suflete moarte”, în regia lui Vlad Cristache, de la Teatrul de Comedie. Actrița mai are în palmares două astfel de trofee primite la edițiile din 2011 și 2010, pentru rolurile Mama tânărului, în „Avalanşa” de Tuncer Cücenoğl, regia Radu Afrim, și Maria din „Un duel” după A.P. Cehov, regia Alexandru Dabija.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.